Waar ben je naar op zoek?

Landjuweelfestival

Aanmelden 2025

Je kan een evaluatiebezoek aanvragen voor het Landjuweelfestival. Het festival staat open voor alle genres. Je kan dus ook deelnemen met cabaret, figurentheater, musical, vertellingen, noem maar op. Heb je een geschikte voorstelling op stapel staan die speelt vóór 15 mei 2025, dan kan je aanmelden voor het festival in Ieper. Aanmelden voor het Landjuweelfestival 2024 in Gent is niet meer mogelijk. Aarzel niet om een evaluatie aan te vragen. En wie weet speel je op het Landjuweelfestival 2025!

Alle informatie om te kandideren

Wil jij jouw voorstelling aan een breed publiek vertonen op ons Landjuweelfestival, stel jezelf dan kandidaat en vraag via onderstaand formulier een selectiebezoek aan!

Neem voordien zeker even onze praktische gids en doelstellingen door. Vanaf dit jaar zijn er enkele zaken aangepast t.o.v. de vorige edities! We belichten hieronder alvast de belangrijkste punten van deze gids:

Wie kan kandideren:

  • Het festival staat open voor alle genres. Je kan dus ook deelnemen met cabaret, figurentheater, musical, vertellingen, noem maar op.
  • De meerderheid van de spelersgroep bestaat uit vrijetijdsspelers. Professionele voorstellingen komen niet in aanmerking.
  • Je voorstelling speelt vóór 15 mei 2025.
  • Je kunt je voorstelling (indien geselecteerd) hernemen in de originele bezetting op het Landjuweelfestival van Ieper dat eind oktober 2025 plaatsvindt.
  • Je dient je aanvraag voor een selectiebezoek ten laatste 4 weken voor aanvang van de speelperiode in. Bij latere aanvragen kan niet gegarandeerd worden dat een selecteur kan gestuurd worden.
  • Je zorgt voor een goede videoregistratie van je voorstelling.

Hoe verloopt een selectiebezoek:

  • Eén of meerdere selecteurs komen op jouw voorstelling langs. Een nagesprek kan op vraag van het gezelschap of van de selecteur plaatsvinden, maar wordt niet standaard georganiseerd.
  • Nadien geven wij je mee of de selecteurs jullie wel of niet op de longlist van het festival plaatsen. De beslissing wordt kort gemotiveerd.
  • Je ontvangt dus geen uitvoerig feedback-verslag meer van je voorstelling. Deze kun je enkel verkrijgen via het bezoek van een theateradviseur. Meer informatie lees je op https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/theateradvies

In mei maakt een selectiejury uit alle voorstellingen van de longlist een selectie, de shortlist. Deze shortlist speelt op het volgende Landjuweelfestival.

Aanmelden voor het Landjuweelfestival

Algemene gegevens

Informatie over de voorstelling

Plaats en adres voorstelling

Volwassenen- of jongerenvoorstelling 

Een jongerenvoorstelling bestaat uit spelers jonger dan 26 jaar.

Laatste loodjes

Ik vraag een selectiebezoek aan ... 
Als je op zoek bent naar neutrale feedback op je voorstelling, kan je hiervoor ook gratis theateradvies aanvragen (www.opendoek.be/theateradvies)
Ik wens een nagesprek na de voorstelling 
Ik heb de praktische gids gelezen en ga hiermee akkoord. 

We vragen specifieke aandacht voor punt 1.4 (Eén theaterproductie per seizoen per aanvrager) en 1.5 (het moet praktisch haalbaar zijn om je productie te hernemen op het Landjuweelfestival om in aanmerking te komen voor een selectiebezoek).

Hierbij verklaar ik dat: 

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!