Waar ben je naar op zoek?

Magazine

Het OPENDOEK magazine verschijnt 4 keer per jaar en valt bij al onze leden gratis in de bus. Online kan je steeds het meest recente nummer lezen.

2024: Nr. 1: IN DE STARTBLOKKEN

Velen begonnen al in hun kinderjaren met toneel. Soms is één persoon genoeg om de liefde aan te wakkeren. Zoals leraar Johan De Paepe: al jarenlang organiseert hij het schooltoneel.

Elke voorstelling die we maken, biedt de mogelijkheid voor een nieuw begin. Tenminste: als we energie durven steken in wat we nog niet deden of nog niet kennen. OPENDOEK lanceert een nieuwe subsidielijn om zulke experimenten te stimuleren.

Er is nog veel meer om te ontdekken deze editie. Regisseurs Alice Juliens en Simon D’Huyvetter inspireren ons, we krijgen een crash course in de filosofie van Hannah Arendt en leren wat die met theater te maken heeft, en we onderzoeken of naast de fallus ook de vagina een plek krijgt op het podium. Voor elk wat wils!

Lees het nummer helemaal via het lookbook, of lees enkele uitgelichte artikels onderaan deze pagina.

Ben je lid van OPENDOEK maar kreeg je het magazine toch niet in de bus? Stuur een mail naar
redactie@opendoek.be
Mathieu Lonbois
© Bavo Nys

HOOFDREDACTEUR MATHIEU LONBOIS

Mathieu werkt als journalist bij Radio 1 voor de programma’s ‘De Ochtend’ en ‘De Wereld Vandaag’ en werkte ook even bij de VRT-cultuurredactie en bij Veto cultuur.

Hij speelde zelf ook toneel op de middelbare school en in het studententheater. Hij gaat vaak en graag kijken naar theater en vindt het leuk om recensies te schrijven. Met zijn professionele ervaring en zijn liefde voor theater is Mathieu sinds 2022 de nieuwe hoofdredacteur van het magazine.

Op zoek naar een oud nummer? Kijk in ons archief.

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!