Waar ben je naar op zoek?

Magazine

Het OPENDOEK magazine verschijnt 4 keer per jaar en valt bij al onze leden gratis in de bus. Online kan je steeds het meest recente nummer lezen.

2023: Nr. 4: (ON)MACHT

Wie Hamlet mocht vertolken, weet dat die rol een vergiftigd geschenk is. Een geschenk, omdat zijn verwarring en vertwijfeling zo interessant zijn om te onderzoeken; vergiftigd, omdat zijn machteloosheid écht in je kleren kruipt. Zo machtig kan verbeelding zijn. Zo machtig een toneeltekst. Geen wonder dat sommige machthebbers het veiliger vonden om bepaalde theaterstukken te verbieden.

Iedereen weet dat een groot deel van de macht in handen is van het publiek. Als acteur kan je je behoorlijk machteloos voelen als het publiek niet reageert zoals verwacht. Maar het kan erger: een volledige black-out. Wim Opbrouck schreef er een novelle over, met een boodschap die iedereen aanbelangt. Die boodschap lees je in deze editie van OPENDOEK-magazine!

Lees het nummer helemaal via het lookbook, of lees enkele uitgelichte artikels onderaan deze pagina.

Ben je lid van OPENDOEK maar kreeg je het magazine toch niet in de bus? Stuur een mail naar
redactie@opendoek.be
Mathieu Lonbois
© Bavo Nys

HOOFDREDACTEUR MATHIEU LONBOIS

Mathieu werkt als journalist bij Radio 1 voor de programma’s ‘De Ochtend’ en ‘De Wereld Vandaag’ en werkte ook even bij de VRT-cultuurredactie en bij Veto cultuur.

Hij speelde zelf ook toneel op de middelbare school en in het studententheater. Hij gaat vaak en graag kijken naar theater en vindt het leuk om recensies te schrijven. Met zijn professionele ervaring en zijn liefde voor theater is Mathieu sinds 2022 de nieuwe hoofdredacteur van het magazine.

Op zoek naar een oud nummer? Kijk in ons archief.

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!