Waar ben je naar op zoek?

Magazine

Het OPENDOEK magazine verschijnt 4 keer per jaar en valt bij al onze leden gratis in de bus. Online kan je steeds het meest recente nummer lezen.

2023: Nr. 3: Onheil!

Beeld het je in. Je loopt een lege kamer binnen en toch voel je in elke vezel van je lijf dat er iemand anders aanwezig is. Je kijkt in de spiegel en je zou zweren dat je iets vanuit je ooghoek ziet bewegen. Soms weet je het gewoon: hier klopt iets niet.

Het Duitse ‘unheimlich’ slaagt er het beste in om dat sentiment te vatten. Als een schaduwwereld die even naar het licht komt, maar even snel weer verdwijnt. Spooky is het zeker, maar tijdens die unheimliche momenten voel je wel dat je leeft. En als theater erin slaagt om dat onbehagen op te wekken, dan vergeet je die voorstelling nooit meer.

We vertellen erover in dit magazine. Inspiratie genoeg voor je Halloween-feestje?

Lees het nummer helemaal via het lookbook, of lees enkele uitgelichte artikels onderaan deze pagina.

Ben je lid van OPENDOEK maar kreeg je het magazine toch niet in de bus? Stuur een mail naar
redactie@opendoek.be
Mathieu Lonbois
© Bavo Nys

HOOFDREDACTEUR MATHIEU LONBOIS

Mathieu werkt als journalist bij Radio 1 voor de programma’s ‘De Ochtend’ en ‘De Wereld Vandaag’ en werkte ook even bij de VRT-cultuurredactie en bij Veto cultuur.

Hij speelde zelf ook toneel op de middelbare school en in het studententheater. Hij gaat vaak en graag kijken naar theater en vindt het leuk om recensies te schrijven. Met zijn professionele ervaring en zijn liefde voor theater is Mathieu sinds 2022 de nieuwe hoofdredacteur van het magazine.

Op zoek naar een oud nummer? Kijk in ons archief.

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!