Waar ben je naar op zoek?

Landjuweelfestival

Het Landjuweelfestival toont het theater in de vrije tijd in al zijn kwaliteit en diversiteit. Het festival presenteert een scala van de meest belangwekkende voorstellingen die het voorbije seizoen te zien waren in heel Vlaanderen en Brussel.

Landjuweelfestival 2024 in Gent: 26-30 oktober
Facebook event

Sinds 2016 vindt het Landjuweelfestival elk jaar in een andere stad plaats. In 2016 was Mechelen de eerste halte op deze ronde door Vlaanderen. In 2017 meerden we aan in Oostende. In 2018 was Genk aan de beurt, voor het 82ste Landjuweel. In 2019 trokken we naar onze hoofdstad. In 2020 en 2021 kon het Landjuweelfestival niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. In 2022 trokken we naar Turnhout en de laatste editie streek neer in Brugge.

Sta jij op het volgende Landjuweelfestival?

Heb je een geschikte voorstelling op stapel staan die speelt vóór 15 mei 2024, dan kan je aanmelden voor het festival in Gent. Aarzel niet om een evaluatie aan te vragen en maak kans op een plekje in ons programma.

Opgelet: elk theatergezelschap kan per theaterseizoen maar één selectiebezoek voor het Landjuweelfestival aanvragen. Voor andere voorstellingen kan je wel gratis theateradvies aanvragen.

Op zoek naar de longlist van voorbije edities? Die vind je hier!

Ben jij een jonge (theater)maker met een link met Gent?

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud? Heb je een origineel en verfrissend idee voor een podiumkunstenproject om uit te voeren in Gent, maar mis je de nodige middelen en ondersteuning? Pitch je project voor 15 april aan OPENDOEK en misschien krijg jij wel de kans om je project uit te voeren!

In de context van het Landjuweelfestival zetten we een project op waarbij we jonge makers de ruimte willen bieden om hun theaterconcept uit te werken. We willen met dit project ontmoeting creëren tussen jonge makers en de Gentse theatergezelschappen. Het resultaat van deze projecten wordt opgenomen in de programmatie van het Landjuweelfestival.

LJF23 De Brugse Inslag c Isaac Ponseele 64 © Isaac Ponseele
LJF23 Met hart en ziel c Isaac Ponseele26 © Isaac Ponseele
LJF23 waaiendijk c Isaac Ponseele 33
LJF23 U kiest wij spelen c Isaac Ponseele18 © Isaac Ponseele
LJF23 Murenmaskers c Isaac Ponseele6 © Isaac Ponseele
LJF23 Huldiging c Isaac Ponseele2 © Isaac Ponseele
LJF23 Huldiging c Isaac Ponseele5 © Isaac Ponseele
LJF23 waaiendijk c Isaac Ponseele 4 © Isaac Ponseele
Bekijk het volledige fotoalbum
Fotoalbum

Vragen? Neem contact op met

Arno Van Den Brulle Arno Van Den Brulle Hover

Arno Van Den Brulle

Medewerker communicatie en coördinator Landjuweelfestival
arno.van.den.brulle@­opendoek.be
03 222 40 92
0484 64 70 97
Elsbet De Pauw 5 Elsbet De Pauw 2

Elsbet De Pauw

Coördinator communicatie

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!