Waar ben je naar op zoek?

AGE on stAGE

AGE on stAGE, de seniorenwerking van OPENDOEK wil mensen van 55+ aanzetten en inspireren om mee te werken aan het theater van de toekomst. Samen met hen gaan we op zoek welke meerwaarde theater heeft in ons leven, fysiek én mentaal. Heel wat internationale studies en onderzoeken tonen aan dat kunstbeleving noodzakelijk is voor het welbevinden van de steeds groter wordende groep ouderen.

20221212 AG Eonst AG Ecursus c Lisa Renders21
© Lisa Renders

AGE on stAGE, een nieuw verhaal waar we samen aan schrijven

Dat cultuur en sociaal contact onze dagen mooier kunnen maken, staat vast. Daar staat geen leeftijd op.

In Vlaanderen zijn er een heleboel senioren, die stiekem niet echt fan zijn van die term. Ze noemen zichzelf liever “langer jong.” Velen van hen zijn gepassioneerd door theater. Niet alleen om ernaar te kijken, ze voelen het kriebelen om (nog eens) op een podium te staan.

Doelen en dromen veranderen gedurende het leven. Theater en kunst bieden vorm aan die zoektocht, ze peilen naar wat mensen raakt, wat mensen betekenis geeft. We weten dat kunst bijdraagt aan ons mentaal welbevinden, en de passie en zingeving wordt zichtbaar door kunst. Creatief ouder worden is een nieuwe kans.

Sinds maart 2023 rolt OPENDOEK de AGE on stAGE werking uit over heel Vlaanderen en Brussel. In navolging van het project in de provincie West-Vlaanderen, waar het al een aantal jaar succesvol is, is nu in elke provincie een groep actief.

Tope de waste

Toonmomenten AGE on stAGE

  • Tope de waste
    • maandag 22 januari 14:30 - Lokaal Dienstencentrum Flora - Bruggestraat 7, Oedelem (tickets bij Flora: 050 65 85 45)
20181031 BALVOORAL  5
© Alain Vanhove

Geschiedenis

OPENDOEK organiseerde in november 2018 een groots internationaal congres in Genk, waaraan heel wat binnen- en buitenlandse experten hun bijdrage leverden. Dit initiatief werkte zo inspirerend dat het meteen ook het startschot betekende van een veel groter verhaal: AGE on stAGE, een nieuw verhaal waar we samen aan schrijven.

In 2022 organiseerden we voor het eerst het '55+ Kamp' waarbij een enthousiaste groep een week lang samenwerkte aan een toonmoment. Tijdens Spots op West 2022 kon je het resultaat zien van het maakproces van 55+ West-Vlaanderen. Zij werkten enkele weken na elkaar aan het stuk 'Nie met oes!'.

Contacteer AGE on stAGE

Damien Vantomme Damien Vantomme Hover

Damien Vantomme

Coördinator regiowerking, AGE on stAGE en zaalverhuur

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!