Waar ben je naar op zoek?

Spots op West

Spots op West is een jaarlijks locatietheater festival in Westouter georganiseerd door OPENDOEK. Geniet van gevarieerde theatervoorstellingen op unieke locaties, gratis muziekconcerten in de Spiegeltent, foodtrucks, een wijnbar, ... maar bovenal enorm veel sfeer.

SOW2024 15 10 3 kopie
© Lowie Verdru

Speel jij binnenkort op Spots op West?

Volgende zomer toveren we het West-Vlaamse Heuvelland weer om tot een walhalla voor theaterliefhebbers! Van 4 tot 7 juli 2024 kan je in Westouter een groot aanbod aan theatertalent bewonderen.

Zoals elk jaar staat alles in teken van locatietheater. Het publiek kan genieten van theater op unieke plekjes: van de kerk tot een aardappelloods.

We zoeken vooral:

  • voorstellingen met beperkte opbouw- en afbraaktijd en technische vereisten voor verschillende locaties in Westouter en die niet langer duren dan een 45 minuten.
  • acts van 15 minuten voor de theaterwandeling die in openlucht kunnen opgevoerd worden, op verschillende momenten op zaterdag én zondag, zonder of met een beperkt decor, zonder of met weinig technische vereisten.
  • korte acts als randprogrammatie in en rond de Spiegeltent op het DOP, het hart van het festival, zonder of met een beperkt decor, zonder of met weinig technische vereisten.

Ben je theatermaker en zou je graag iets uitwerken voor een bepaalde locatie? Wil met je theatergroep een van jullie voorstellingen brengen die helemaal tot haar recht zou komen in het charmante Westouter? Maak je graag een act voor de theaterwandeling? We bieden speelkansen aan groepen en individuele makers of artiesten uit alle mogelijke (theater)disciplines!

Geef ook aub mee wanneer we eens een kijkje kunnen nemen naar jullie voorstelling, act of wandeling. Iets kunnen zien is altijd veel interessanter dan dat wat je leest op papier. Voor de spelers en makers is het dan ook veel fijner om het werkelijke gevoel van de voorstelling te kunnen meegeven. We raden jullie dus zeker aan om beeldmateriaal toe te voegen aan jullie inzending om ons te tonen waarom jullie op ‘Spots op West’ zouden moeten staan.

Het inschrijvingsformulier kan je invullen t.e.m. 15 januari.

De vergoedingen worden berekend op basis van een aantal criteria zoals aantal spelers en verplaatsing. De kosten en nodige afspraken met betrekking tot de auteursrechten neemt OPENDOEK op zich.
Spots op West voorziet technische ondersteunen, maar die is beperkt. Hou daar rekening mee.

Aanmeldformulier Spots op West 2024

Aanmelden voor Spots op West

Algemene gegevens

Informatie over de voorstelling

Theaterdiscipline 
Volwassenen-, jongeren- of kindervoorstelling 

Met kinderen bedoelen we tot 12 jaar, met jongeren bedoelen we jonger dan 26 jaar.

Overtuig ons van de voorstelling

Data, tijdstippen en locaties voorstelling

Video- en of beeldmateriaal verhoogt de kans!

Jouw voorstelling op Spots op West

Kan de voorstelling in de buitenlucht plaatsvinden?  
Wanneer zou je graag spelen op Spots op West?

Laatste loodjes

Als je op zoek bent naar neutrale feedback op je voorstelling, kan je hiervoor ook gratis theateradvies aanvragen (www.opendoek.be/theateradvies)
Hierbij verklaar ik dat: 

We blikken tevreden terug op de succesvolle editie van vorig jaar. Sprankelende voorstellingen, veel volk, gezellige sfeer, gunstige weergoden, ambiance in de Spiegeltent en vooral veel blije gezichten. We kijken ernaar uit om dat volgende zomer samen met jullie te evenaren, of er zelfs een schepje bovenop te doen.

Noteer daarom alvast de data van volgend jaar in je agenda

Spots op West 2024: 4-7 juli
Facebook Event
SOW23 - Vosse © Liza Renders
SOW23 - Camping Sauvage - rolstoel © Femke Den Hollander
SOW23 - Van © Liza Renders
SOW23 - Spiegeltent © Luk Dombrecht
SOW23 - Opposites - internationaal © Lizzy De Scheemaecker
SOW23 - Mijn Bal © Liza Renders
SOW23 - Onrust © Femke Den Hollander
SOW23 - Kevinfinity - impro © Liza Renders
SOW23 - In De Branding © Femke Den Hollander
SOW23 - Achter De Bossen © Liza Renders
SOW23 - Geen Beginnen Aan - jongeren © Lizzy De Scheemaecker
SOW23 - Foodtrucks © Luk Dombrecht
Bekijk het volledige fotoalbum
Fotoalbum

Theaterfestival Spots op West is een organisatie van OPENDOEK i.s.m. en naar een idee van Frank Verdru en Pol Bonduelle.

Contact

Lotte Troch Lotte Troch Hover

Lotte Troch

Coördinator Spots op West
SOW23 - Frank

Frank Verdru

Coördinatie Spots op West
0476 30 80 28

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!