Waar ben je naar op zoek?

Binnenkomers

Ben jij op zoek naar een wervende actie om nieuwe leden in je gezelschap te kunnen verwelkomen? Wil je tegelijkertijd testen of ze een match zijn met jullie gezelschap? Organiseer dan een Binnenkomer!

20220906 Hard reset Kunst en Geest Westerlo
© Johan Wynants

Wat is het?

Een binnenkomer is een workshop die je als gezelschap kan aanvragen met als doel om nieuwsgierigen kennis te laten maken met jouw gezelschap of zelfs met theater tout court.
Wat denk je bijvoorbeeld van een cursus Proeven van acteren, waarbij deelnemers een eerste kennismaking krijgen met deze prachtige hobby. Mogelijk krijgen ze de smaak te pakken en zijn ze bij je gezelschap niet meer weg te slaan.

Een Binnenkomer kan max. 3 lessen van telkens 3u bevatten en focust op een basisaspect van theater (acteren, improvisatie,…).

De voorwaarden:

  • Er moeten minstens 5 leden van het gezelschap deelnemen, zodat geïnteresseerden echt kennismaken met je gezelschap.
  • De locatie wordt door het gezelschap voorzien. Het gezelschap treedt op als plaatselijke gastheer.
  • De workshop moet minimum 1 lesavond van 3u duren, maximum 3 lesavonden.

Wat doet OPENDOEK:

  • Wij nemen de workshop op in de regionale communicatie. We kijken samen met het gezelschap waar er lokaal promotie kan gemaakt worden.
  • De inschrijvingen kunnen via OPENDOEK (via het systeem van Ticketgang) of via het gezelschap georganiseerd worden.

Hoeveel kost het?

OPENDOEK neemt de kost van de docent op zich. Om dit gedeeltelijk op te vangen gelden de volgende inschrijvingstarieven voor deelnemers: € 5 per uur (€ 3 per uur voor deelnemers -26).

Als de deelnemers via OPENDOEK inschrijven, moet je als gezelschap niets betalen (de deelnemers betalen dan rechtstreeks aan OPENDOEK). Als het gezelschap de inschrijvingen zelf regelt, wordt het inschrijvingsbedrag achteraf, op basis van het aantal deelnemers, door OPENDOEK aan het gezelschap gefactureerd. Het gezelschap beslist dan zelf of ze die kost doorrekent aan de deelnemers of niet.

Vragen

Sven Vanrietvelde Sven Vanrietvelde Hover

Sven Vanrietvelde

speelhetslim coördinator (cursussen, theateradvies & trajectbegeleiding)

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!