Waar ben je naar op zoek?

Over OPENDOEK

OPENDOEK is de organisatie die het theater in de vrije tijd inspireert, faciliteert en ondersteunt waardoor auteurs, makers, spelers, vertellers en publiek zich artistiek en sociaal kunnen ontplooien.

1 op 4 Vlamingen beoefende ooit theater
1 op 3 Vlamingen kijkt af en toe theater
Jaarlijks gaan gemiddeld 1,5 miljoen mensen kijken naar theater in de vrije tijd.
LJF22 Ik ben Nora Pronk 1
© Karolina Maruszak

Voor wie?

Theater in de vrije tijd bereikt een aanzienlijk aantal mensen in Vlaanderen en Brussel. Hieruit volgt dat theater in de vrije tijd een belangrijke maatschappelijke en economische impact heeft.

OPENDOEK is de enige organisatie voor theater in de vrije tijd en is er voor iedereen met een passie voor theater en podiumkunsten.

  • Lid worden kan als individu én als vereniging.
  • Wil je geen lid worden maar toch op de hoogte blijven van theater in de vrije tijd, dan kan je je ook registreren.

OPENDOEK is er voor alle verschillende theaterdisciplines en aangrenzende kunstvormen. We zijn er dus niet enkel voor liefhebbers van het klassieke teksttheater, maar even goed voor vertelkunst, improvisatie- en figurentheater of modernere podiumkunstendisciplines zoals Slam Poetry en performancekunst (deze lijst is niet exhaustief).

Kom eens op bezoek

IMG 20220516 130203 c Stefaan Deleeck

OPENDOEK - passie voor theater

Italiëlei 6,
2000 Antwerpen

Bekijk op Google Maps
  • We zijn elke weekdag open van 9:00 tot 17:00.

Bellen of mailen

Met al je vragen kan je bij ons terecht. Contacteer ons telefonisch, via mail of via het contactformulier op deze website.
Tel: 03 222 40 90
Mail: info@opendoek.be

Sociale media

OPENDOEK is ook te vinden op sociale media. Volg OPENDOEK op Instagram en Facebook.


OPENDOEK-logo

Theatergezelschappen die aangesloten zijn bij OPENDOEK vragen we om het logo op de affiche te plaatsen. Hieronder kan je het officiële logo downloaden, alsook alternatieve versies indien de vormgeving van de affiche hierom vraagt. Aanpassingen aan het logo zijn niet toegestaan.

Heb je een ander bestandstype nodig of vragen omtrent het gebruik van ons logo? Contacteer dan onze communicatie collega's via communicatie@opendoek.be.

OPENDOEK basislogo 129.11 KB image OPENDOEK basislogo monotint Wit 122.03 KB image OPENDOEK basislogo monotint Zwart 128.29 KB image

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!