Waar ben je naar op zoek?

Trajectbegeleiding

Wil jouw gezelschap het roer helemaal omgooien? Alle neuzen in dezelfde richting krijgen? Zit je al even met de handen in het haar op productioneel of artistiek vlak? Of wil je liever een diepgaande procesbegeleiding rond de organisatie van jouw gezelschap?

Trajectbegeleiding

Wat is het?

Trajectbegeleiding is het meest intensieve format van speelhetslim. Waar theateradvies je helpt om jouw voorstelling te verbeteren, zet de trajectbegeleiding je op weg om je vereniging vooruit te helpen, verspreid over 3 tot 5 producties. Elk gezelschap is anders - dat is net de rijkdom van ons theaterlandschap. De redenen om in te stappen in een begeleidingstraject, kunnen dan ook heel verscheiden zijn.

Dan biedt de trajectbegeleiding van OPENDOEK een oplossing! Voor elk gezelschap is er wat wils, want trajectbegeleiding is maatwerk. Op een duurzame en kwalitatieve wijze ga je aan de slag met een expert-ter-zake die jouw gezelschap verder op weg helpt. (Daarvoor moet je gezelschap dus al even aan de slag zijn; opstartende gezelschappen kunnen de hulp van OPENDOEK op een andere manier inschakelen via info@opendoek.be).

Elke trajectbegeleider is expert in diens vakgebied en wordt zorgvuldig gekozen om professionele expertise te delen met jouw gezelschap. In functie van jullie nood krijg je een begeleider die fungeert als mentor of klankbord en die je op weg helpt aan de hand van verschillende werkvormen.De trajectbegeleider kan soms nog een extra specialist inschakelen voor eendeelaspect van de trajectaanvraag. Zo kan een begeleider van een scenografietraject de hulp inroepen van een expert in choreografie, bijvoorbeeld.

De begeleiding bij OPENDOEK bracht onze vereniging terug in balans. Het is hartverwarmend hoe professionele mensen uit het werkveld met zorg écht luisteren en aan de slag gaan met ons. Dit zijn het soort initiatieven waar de culturele sector nood aan heeft
Belcanto vzw

Hoe lang duurt zo'n traject?

De trajectbegeleiding is geen kantenklare operatie, maar beoogt een diepgaande en duurzame transformatie van jouw gezelschap. Daarom loopt het traject over 3 tot 5 producties. Concreet komt dit neer op ongeveer 30 uur on the field en 10 uur voor evaluatie.

Wie zijn de trajectbegeleiders

De trajectbegeleiders van OPENDOEK zijn specialisten in hun vakgebied. Ze worden door ons zorgvuldig gekozen. In functie van jullie nood krijg je een begeleider met deze of gene specifieke expertise.

De trajectbegeleider kan soms nog een extra specialist inschakelen voor een deelaspect van de trajectaanvraag. Zo kan een begeleider van een scenografietraject de hulp inroepen van een expert in choreografie, bijvoorbeeld.

De trajectbegeleiding heeft een waarde van €5000. Dat is wat het OPENDOEK kost om een volledige trajectbegeleiding bij jouw gezelschap te laten lopen. Goed nieuws! Als lid van OPENDOEK is dit voor jouw gezelschap volledig gratis.
Lid worden

Procedure

  1. Je gezelschap is aangesloten bij OPENDOEK? Super, dan kun je een aanvraag opstarten!
  2. Een trajectbegeleiding aanvragen doe je via onderstaande invulformulier.
  3. Vul meteen ook de vragenlijst 'Talentontwikkeling' in tijdens je aanvraag.
  4. Bij goedkeuring van je traject prikken we samen een moment voor het intakegesprek.
  5. Na dit eerste gesprek gaat OPENDOEK op zoek naar de meest geschikte trajectbegeleider voor jouw vraag.
  6. Je maakt kennis met de trajectbegeleider, waarna het contract tussen alle betrokken partijen wordt ondertekend. Daarmee ga je een engagement aan voor een periode van 3 tot 5 producties.
  7. Als de trajectbegeleider een extra specialist wil inschakelen, gebeurt dit in overleg met OPENDOEK.
  8. Tijdens het traject zelf worden er verschillende evaluatiemomenten georganiseerd met het gezelschap, de trajectbegeleider en OPENDOEK.
  9. Daverend applaus!

Aanvragen

Een aanvraag indienen kan via het invulformulier. Vervolgens bekijken we of jouw aanvraag in aanmerking komt voor trajectbegeleiding. Opgelet: het aantal trajectbegeleidingen per jaar is beperkt dus wees er snel bij.

Nog vragen? Contacteer onze collega's

Sven Vanrietvelde Sven Vanrietvelde Hover

Sven Vanrietvelde

speelhetslim coördinator (cursussen, theateradvies & trajectbegeleiding)
Don Verboven Don Verboven Hover

Don Verboven

Beleid en coördinator events

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!