Waar ben je naar op zoek?

Toekoer festival

Over het festival

Het jaarlijkse familietheaterfestival van OPENDOEK op de Abdijsite Herkenrode.

Wat is Toekoer Festival?

Op het einde van de zomer organiseert OPENDOEK het familietheaterfestival Toekoer op de inspirerende abdijsite van Herkenrode in Hasselt. Die dag staat alles in het teken van speelse theatervoorstellingen, magische vertellingen en creatieve workshops voor kinderen tot 12 jaar en hun familie. Je krijgt zowel lokaal als (inter)nationaal talent te zien. Samen exploreer je de abdijsite. Zowel binnen als buiten ontdek je minitheatertjes waar verhalen tot leven komen of waar je je heel even acteur of actrice waant. Verwacht je aan een divers programma waar ieder kind creatief wordt uitgedaagd. Maar wees gerust, ook (groot)ouders zullen genieten van het diverse programma.

Organisatie

Stuurgroep

Toekoer Festival is een familietheaterfestival van OPENDOEK, de organisatie voor theater in de vrije tijd in Vlaanderen en Brussel in samenwerking met een lokale stuurgroep van vrijwilligers.

Vrijwilligers

Voorafgaand aan en tijdens het festival kan de stuurgroep rekenen op de inzet van tientallen vrijwilligers uit de streek, maar ook van verder weg. Als zaalwachters, technici, secretariaatsmedewerkers, koks, obers… zetten ze zich al jaren trouw in voor het Toekoer Festival. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor het harde werk dat ze leveren en nodigen hen opnieuw uit deel te maken van de volgende edities.

Partners

OPENDOEK werkt samen met talrijke partners waaronder de Abdij van Herkenrode in Hasselt.

Herita Herkenrode
© LUCID

De Abdij van Herkenrode

Toekoer Festival vindt elk jaar plaats op de Abdijsite Herkenrode.

De oude abdijsite van Herkenrode ademt rust, verbondenheid met het verleden en gastvrijheid uit. De historische gebouwen zijn gerestaureerd, ondernemende partners maken er een plek voor iedereen van en in het omliggende natuurgebied speelt elk seizoen zijn charmes uit. Abdijsite Herkenrode laat je op je eigen ritme ongedwongen genieten. Hier kan veel en moet niets. Op maat van groot en klein.

Contact

Sofie Wanten Sofie Wanten Hover

Sofie Wanten

Projecten en coördinator Toekoer Festival
sofie.wanten@­opendoek.be
03 222 40 99
0497 35 60 63

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!