Waar ben je naar op zoek?

Antwerpen

OPENDOEK regio Antwerpen ondersteunt theatermakers en gezelschappen door theaterbezoek, ontmoetingsmomenten, huldigingen en informele contacten.

TWEEDE BIJEENKOMST TER VOORBEREIDING VAN GESPREK MET STAD ANTWERPEN

5 september vond bij OPENDOEK op de Italiëlei een tweede bijeenkomst plaats met theatergezelschappen van de regio Antwerpen. Het resultaat van beide workshops wordt dan voorgelegd aan het stadsbestuur en de districten van de stad Antwerpen in de hoop dat ze hiermee in een volgende beleidsperiode aan de slag gaan.

Ook deze keer werden de gezelschappen in vier groepen verdeeld. We bekeken wie het best geplaatst is om de noden, frustraties en verwachtingen concreet aan te pakken rond financiën, locaties, vrijwilligers en communicatie. Wat verwachten we van de stad of het district? Is Fameus de juiste partner? Wat kan OPENDOEK doen? Wat kunnen de gezelschappen zelf of in samenwerking met anderen ondernemen?

Iedereen krijgt het verslag van de bijeenkomst toegestuurd, ook gezelschappen die niet aanwezig waren.

De avond werd afgesloten met een glaasje aangeboden door OPENDOEK. Een gelegenheid voor de gezelschappen om verder te verbroederen en elkaar te inspireren.

Een laatste bijeenkomst, waarbij we in gesprek gaan met het stadsbestuur en de districten, wordt gepland begin oktober. Zodra we de datum kennen, nodigen we alle Antwerpse gezelschappen opnieuw uit. Ook al heb je de eerste of tweede bijeenkomst gemist, je bent van harte welkom. Je hoort nog van ons!

Kom mee on onze Facebook-groep

OPENDOEK regio Antwerpen heeft ook een eigen Facebookgroep. Dit is een openbare groep die gericht is naar alle theatergroepen en leden van regio Antwerpen. Het biedt een ideaal kanaal om voorstellingen aan te kondigen. Je kan ook een vraag richten aan andere groepen van onze regio als je op zoek bent naar ontbrekende decorstukken, attributen of zelfs spelers en technici.

Het enige wat je moet doen is lid worden van de groep OPENDOEK REGIO ANTWERPEN

We zijn verheugd dat verschillende groepen en leden zich al lid gemaakt hebben van deze groep. We hopen dat de andere groepen van onze regio hun voorbeeld volgen.

Wij willen alle groepen helpen

OPENDOEK regio Antwerpen ondersteunt theatermakers om iedereen op de hoogte te houden over het wel en wee van de Antwerpse groepen. Daarom vragen we, indien er een speciale activiteit in jouw groep wordt gepland die ook openstaat voor andere groepen (bijvoorbeeld een cursus die in jouw groep georganiseerd wordt, een opendeurdag, een evenement...) of wanneer je bepaalde vragen of noden hebt (bijvoorbeeld rekwisieten die nodig zijn voor een productie), een mailtje te sturen naar pascale.verhaegen@outlook.be.

Wie is wie

Katry Theus

Katry Theus

Regiocoördinator
ludique@­skynet.be
0478 30 05 40
Pascale Verhaegen

Pascale Verhaegen

Communicatieverantwoordelijke
Ludo De Preter

Ludo De Preter

Regiomedewerker
ludique@­skynet.be
0477 82 57 81
Mieke Geens

Mieke Geens

Regiomedewerker
Wim Loots

Wim Loots

Regiomedewerker
wloots@­mac.com
0473 91 95 25
Elsie Rottiers

Elsie Rottiers

Regiomedewerker
Marc Van Dijck

Marc Van Dyck

Regiomedewerker
marcvandyck@­skynet.be
0476 26 52 48
Ludo Van Tillo

Ludo Van Tillo

Regiomedewerker
ludovantillo@­gmail.com
0468 24 74 38

Cursussen in de regio

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!