Waar ben je naar op zoek?

De Theaterbib neemt legendarische collectie van het Vlaams Theaterinstituut over

donderdag 23 mrt. 2023
2023 Theaterbib 4
© Daria Miasoedova

De Theaterbib van OPENDOEK is de actiefst gebruikte theaterbibliotheek van het Nederlandse taalgebied. Maar liefst 23.000 verschillende theaterteksten zijn er te vinden.

De Theaterbib van OPENDOEK is de actiefst gebruikte theaterbibliotheek van het Nederlandse taalgebied. Maar liefst 23.000 verschillende theaterteksten zijn er te vinden en te ontlenen. Dankzij een samenwerking tussen OPENDOEK en Kunstenpunt werd dit jaar de collectie van het voormalige VTi (Vlaams Theaterinstituut) samengevoegd met de bestaande collectie van de Theaterbib.

In het jaar 2000 werden verschillende collecties theaterteksten samengebracht en ontstond de Theaterbib. Sindsdien is de collectie van de Theaterbib altijd maar groter geworden. De meest recente uitbreiding van de collectie ontstond dankzij een samenwerking tussen Kunstenpunt en OPENDOEK. De collectie van het voormalige VTi (Vlaams Theaterinstituut) werd daardoor aan de Theaterbib toegevoegd. Die collectie had jarenlang onderdak bij het RITCS maar is nu dus in de Theaterbib te vinden.

Lees hier het volledige persbericht

Meer nieuws

Theater leeg stock

De financiƫle en artistieke impact van corona op het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel

Persbericht 27.03.2020
Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!