What are you looking for?

De Theaterbib neemt legendarische collectie van het Vlaams Theaterinstituut over

Thursday 23 Mar 2023
OPENDOEK
2023 Theaterbib c Daria Miasoedova4

De Theaterbib van OPENDOEK is de actiefst gebruikte theaterbibliotheek van het Nederlandse taalgebied. Maar liefst 23.000 verschillende theaterteksten zijn er te vinden.

De Theaterbib van OPENDOEK is de actiefst gebruikte theaterbibliotheek van het Nederlandse taalgebied. Maar liefst 23.000 verschillende theaterteksten zijn er te vinden en te ontlenen. Dankzij een samenwerking tussen OPENDOEK en Kunstenpunt werd dit jaar de collectie van het voormalige VTi (Vlaams Theaterinstituut) samengevoegd met de bestaande collectie van de Theaterbib.

In het jaar 2000 werden verschillende collecties theaterteksten samengebracht en ontstond de Theaterbib. Sindsdien is de collectie van de Theaterbib altijd maar groter geworden. De meest recente uitbreiding van de collectie ontstond dankzij een samenwerking tussen Kunstenpunt en OPENDOEK. De collectie van het voormalige VTi (Vlaams Theaterinstituut) werd daardoor aan de Theaterbib toegevoegd. Die collectie had jarenlang onderdak bij het RITCS maar is nu dus in de Theaterbib te vinden.

Lees hier het volledige persbericht

More News

Theater leeg stock

De financiƫle en artistieke impact van corona op het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel

Persbericht 27.03.2020
Read more

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)