Waar ben je naar op zoek?

Overige subsidies

Op zoek naar andere subsidiemogelijkheden? Ook via de Vlaamse Overheid en het steunpunt OP/TIL zijn er verschillende opties om jouw theaterproject in de vrije tijd te verwezenlijken. Hier vind je alle info over subsidies voor internationale projecten en (kleinschalige) bovenlokale cultuurprojecten.

Hulp nodig?

OPENDOEK is er ook voor deskundige ondersteuning en expertise. Zijn subsidies de volgende stap in de artistieke ontwikkeling van jou of je gezelschap, maar weet je niet helemaal welke subsidiemogelijkheid het meest geschikt is? Of heb je geen idee hoe je aan zo'n aanvraag begint? OPENDOEK helpt je op weg. 

Hier vind je richtlijnen voor het schrijven van een subsidiedossier. Of mail je vragen naar speelhetslim@opendoek.be. Weet je niet goed welke subsidie het best bij je past? Check de subsidiewijzer van de Vlaamse Overheid hieronder.

Subsidies voor internationale projecten via de Vlaamse Overheid

Op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media vind je een overzicht van de internationale subsidiemogelijkheden. Zowel internationale events in Vlaanderen als Vlaamse projecten in het buitenland kunnen in aanmerking komen voor subsidiëring. Concreet gaat het om volgende opties:

  • Subsidies voor internationale culturele projecten in Vlaanderen
  • Reistoelagen voor deelname aan een internationaal project
  • Cofinanciering voor internationale projecten

De Vlaamse overheid reikt 4 keer per jaar subsidies uit voor bovenlokale cultuurprojecten. Die subsidie vraag je aan bij het steunpunt OP/TIL. Hieronder vind je de opties:

Subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten via OP/TIL

Werk je aan een groter project, eventueel voor meerdere jaren, zet je in op bredere partnerschappen, de functies en eventueel ook beleidsprioriteiten? Kies dan voor de bovenlokale cultuurprojecten.

Subsidies voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten via OP/TIL

Ben je een kleinere culturele speler, duurt je project maximaal 1 jaar en vraag je minder dan 25.000 euro subsidie? Kies dan voor de kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten.

Subsidies via steden of gemeenten

Ook op lokaal niveau kan je subsidies aanvragen. Informeer zeker eens bij je eigen stad of gemeente naar de mogelijkheden.

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!