Waar ben je naar op zoek?

Auteursrechten aanvragen

Voor je een stuk kan spelen, moet je de auteursrechten aanvragen. Vanaf nu kan je (bijna) al je aanvragen via één formulier op onze site laten lopen.

Auteursrechten aanvragen

Algemeen

Vul hier de gegevens in over je gezelschap, en de contactgegevens van de persoon die de auteursrechtenmaatschappijen kunnen contacteren bij vragen.

Let op! Dit formulier is enkel bedoeld voor opvoeringsrechten. Als je er zeker van wilt zijn dat een stuk gespeeld mag worden, vraag je dat best voor je begint te repeteren aan de auteursrechtenbeheerder. Als je niet weet wie de auteursrechten op het stuk van jouw keuze beheert, aarzel dan niet de Theaterbib te contacteren, via 03 222 40 95, of theaterbib@opendoek.be

Let op! Aanvragen voor stukken van auteurs die vertegenwoordigd worden door Toneelfonds Janssens gaan nog steeds via de catalogus van Toneelfonds Janssens.

Voor alle vragen of bemerkingen: theaterbib@opendoek.be, of 03 222 40 95.

Is je theatergezelschap aangesloten bij OPENDOEK 

Ook als je theatergezelschap niet aangesloten is bij OPENDOEK kan je de aanvraag via dit formulier doorgeven. Aangesloten groepen krijgen via OPENDOEK kortingen en andere voordelen aangeboden waaronder een voordeeltarief van 11% op de inkomsten (i.p.v. de gebruikelijke 12,6%) bij SABAM.

Naam van het gezelschap of de vereniging waaronder je de aanvraag doet.

Gegevens van de aanvrager / de contactpersoon

Voor- en achternaam
Adres
Over het stuk

Geef hier de titel van de tekst die je gaat spelen. (Als je de titel heeft aangepast, vermeld dan ook de oorspronkelijke titel).

Is deze tekst een vertaling? 
Heb je de brochures al besteld? 
Over de opvoering

Plaats en adres voorstelling

Geef hier aan hoeveel personen er in totaal in de zaal plaats kunnen nemen (als elke stoel bezet is).

Geef hier aan hoeveel stoelen je beschikbaar maakt (voorbeeld: als je slechts 50 van de 100 stoelen zet, vul je hier '50' in).

Hoeveel kost een ticket? Geef alle verschillende tarieven aan.

Is deze voorstelling een herneming? 
Muziek
Gebruik je auteursrechtelijk beschermde muziek in de voorstelling? 

Noteer hier alle muzieknummers die je gebruikt tijdens de voorstelling. Geef ook de uitvoerder van de muziek aan, en hoe lang het fragment is dat je gebruikt.

Gebruik je auteursrechtelijk beschermde muziek tijdens de pauze, voor of na de voorstelling? 

Noteer hier alle muzieknummers die je gebruikt tijdens de voorstelling. Geef ook de uitvoerder van de muziek aan, en hoe lang het fragment is dat je gebruikt.

Wilt u de auteursrechten vooraf betalen? 

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!