Waar ben je naar op zoek?

JONGDOEK Spots op West jongerenstage c Lizzy De Scheemaecker
© Lizzy De Scheemaecker

Spots Op West Theaterstage

Waar

Vakantiehoeve Rodeberg, Schomminkelstraat 26, 8954 Heuvelland, België

Wanneer

maandag 1 juli t/m zondag 7 juli

Prijzen

Deelname (met overnachting in groepskamer) - € 250,00
OPENDOEK-lid (met overnachting in groepskamer) - € 240,00
Deelname + lidmaatschap (met overnachting in groepskamer) - € 247,00
Deelname (met overnachting in tent) - € 225,00
OPENDOEK-lid (met overnachting in tent) - € 215,00
Deelname + lidmaatschap (met overnachting in tent) - € 222,00

Docent

Cubaanse theatermakers van 'Teatro sobre el camino'

Spots op West is locatietheater, bevallige uitzichten, vakantiesfeer én een jongerenstage. Voor jongeren van 14 t.e.m. 21 jaar.

Samen met professionele theatermakers boks je met leeftijdsgenoten een voorstelling in elkaar die je tijdens het weekend opvoert op het zomerprogramma van OPENDOEK. Voor het maken van de voorstelling vertrekken we van de unieke omgeving van het Heuvelland.

Dit jaar zijn de lesgevers Cubaanse theatermakers van het gezelschap 'Teatro sobre el camino'. Zij stonden enkele jaren geleden zelf op Spots op West met een prachtige voorstelling en zullen dit jaar de workshop geven rond expressiviteit, dramaturgie en improvisatie van het straattheater. Deze unieke editie sluit zoals gewoonlijk af met een toonmoment op zondag 7 juli. De taal waarin de theatermakers les zullen geven is Spaans en Engels, maar we voorzien een Nederlandstalige tolk zodat de communicatie vlekkeloos kan verlopen. En hoe je het nu draait op keert, de taal van theater spreekt iedereen.

"De workshop gaat over dramaturgie van de acteur. Met leuke theatrale spelletjes zullen de deelnemers werken aan technieken die te maken hebben met de kunst van toneelimprovisatie. Dat bestaat uit oefeningen - individueel en collectief - om de creativiteit en verbeelding van de workshopdeelnemers te stimuleren, evenals teamwork; oefeningen die hen zullen helpen om zichzelf te ontplooien, om met elkaar in contact te komen, om expressiviteit van hun lichaam te verkennen, om te bewegen in de ruimte om interessante botsingen (niet letterlijk) te creëren. Dat alles met het doel om hun theaterpotentieel te ontwikkelen".

- Rafael Martínez Rodríguez, directeur van Teatro sobre el camino

Meer cursussen

FYSIEK THEATER Genderperformance c Alain Vanhove 2

Fysiek Theater / Genderperformance: Twisting the binary

Volwassenen
Vanaf 7 februari 2024
Vertrekkend vanuit hyperfeminine en masculine runway walks (focus op fysieke transformatie) doen we onderzoek naar gender performance.
Lees meer
AGE on st AGE Wat doen we met bompa Noordteater Antwerpen c Goede Bormans 4

Proeven van Acteren - AGE on stAGE - Torhout

AGE on stAGE
Vanaf 23 februari 2024
Ben je altijd de leukste thuis, maar wil je ook eens ergens anders de leukste zijn? Wil je iets vertellen, al dan niet zelfgeschreven? Draag je drama in je hart? Of vertel je liever zonder ...
Lees meer
JONGDOEK LJF23 toonmoment jongeren c Isaac Ponseele 23 1

Stand-up voor jongeren

Kinderen en jongeren
Vanaf 23 februari 2024
Fan van stand-upcomedy? Terecht! Zit je zelf met een komisch ei? Droom je ervan om grappen op een podium tot leven te zien komen? En heb je zin om de kracht van de lach te ontdekken? Dan is ...
Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!