Waar ben je naar op zoek?

2023 theaterstudiewijzer - bijgesneden
© Lizzy De Scheemaecker

Opleiding regie podiumkunsten

 
Waar

verschillende locaties

Wanneer

vanaf 1 september

Prijzen

per jaar (18-25jaar) - € 143,00
per jaar (25+ jaar) - € 327,00

Docent

verschillende docenten

In samenwerking met het Deeltijds Kunstonderwijs

Deze opleiding biedt geïnteresseerden een uitgebreid pakket aan om zelf als regisseur aan de slag te gaan. Het is een intensief en sterk uitgebouwd programma, gespreid over drie jaar, aan drie uur per week (vijf uur in Lier).

In het eerste jaar ligt het accent op de theatertekst. Je gaat van dramaturgie langs tekstanalyse naar conceptvorming. In het tweede jaar staat de creatieve samenwerking relatie tussen regisseur en spelers centraal. In het derde jaar werk je tenslotte toe naar een creatie en opvoering van een eigen regieproject. Ook de vormgeving binnen een voorstelling en diverse productieaspecten komen aan bod in dit afsluitende jaar. Een vast onderdeel doorheen het hele traject is de repertoirestudie. Dit wordt vertaald in een uitgebreide toneelgeschiedenis en het analyseren van theatervoorstellingen.

LOCATIES:

MEER INFO & INSCHRIJVEN:

Ook andere academies bieden een opleiding regie aan. Vraag dit na bij een academie in je buurt!

Meer cursussen

REGIE Kathleen Cle

Regie - Kortrijk

Volwassenen
Vanaf 16 april 2024
Boordevol creatieve ideeën? Zin om zelf voorstellingen te maken? Schuift de groep jou naar voren als regisseur? In deze cursus verwelkomen we zowel de nieuwsgierige beginner als de ervaren ...
Lees meer
REGIE Jean Pierre Fack 2013 6

Dramaturgie

Volwassenen
Vanaf 11 mei 2024
Een voorstelling maken is meer dan een tekst uit het hoofd leren en die opvoeren. Een voorstelling wordt gecreëerd en opgebouwd.
Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!