Waar ben je naar op zoek?

Verhalen Het Bankje

Podcastproject dat liep tijdens de zomers van 2020, 2021 en 2022.
Het Bankje 2020 c Marit Van Geel 2

Het Bankje was een podcastproject dat liep tijdens de zomers van 2020, 2021 en 2022. Gedurende die jaren merkten we dat Het Bankje heel wat nieuwe initiatieven in gang heeft gezet in steden en gemeenten, gezelschappen en organisaties. Daarom waren we ervan overtuigd dat het voor ons tijd werd om ruimte te maken voor nieuwe projecten en initiatieven.

De podcast Het Bankje bracht theater en kunst tot bij het publiek: tijdens een wandeling of een fietstocht kon je op verschillende bankjes in deelnemende steden en gemeenten getuige zijn van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zat.

Maar liefst 256 kunstenaars werkten mee aan de verschillende edities van het project. De dialogen werden in totaal meer dan 50.000 keer beluisterd. Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK naar een idee van Wim Chielens, in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.

Hieronder kan je de dialogen (her)beluisteren. Omwille van auteursrechten zijn niet meer alle dialogen beschikbaar. Via de Theaterbib kan je een publicatie van Het Bankje ontlenen waarin bijna alle dialogen na te lezen zijn.

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!