Waar ben je naar op zoek?

Inspiratie- en netwerkmoment ‘DKO en theater in de vrije tijd’

donderdag 22 dec. 2022
20221212 AG Eonst AG Ecursus c Lisa Renders12

OPENDOEK en OVSG organiseren een inspiratie- en netwerkmoment ‘DKO en het theater in de vrije tijd’.

Zowel het Deeltijds Kunstonderwijs als het vrijetijdstheater werken actief aan het verhogen van de kunstbeoefening. Wij zijn ervan overtuigd dat beide sectoren veel van elkaar kunnen leren en meer voor elkaar kunnen betekenen. Maar kennen zij elkaar genoeg…

Vaak horen wij dat theatergezelschappen op zoek zijn naar jong bloed, maar kunnen zij dan niet bij het DKO terecht? En kunnen deze gezelschappen, bijvoorbeeld via het systeem van Alternatieve Leercontext, ook geen meerwaarde bieden aan het leertraject van de studenten?

Een samenwerking tussen beide velden blijkt geen sinecure. Toch duiken er hier en daar pareltjes op. Het zijn net die pareltjes die we van onder de radar willen halen, als inspiratie voor anderen.

Waar liggen de pijnpunten voor mogelijke samenwerkingen? En kunnen we het DKO en de amateurkunsten überhaupt wel dichter bij elkaar brengen?

Op ons netwerkmoment van 16 februari willen wij in 2 aparte sessies (14u en 19u) onderzoeken welke samenwerkingen er mogelijk zijn tussen de opleidingen Woord aan het DKO en het theater in de vrije tijd. Onze bedoeling is om die dag mensen uit verschillende Woord-opleidingen en theatergezelschappen samen te brengen, waarbij wij elkaar kunnen inspireren en gezamenlijk proberen om de drempels tot nieuwe samenwerkingen te verkleinen.

Heeft u interesse om hieraan aan deel te nemen of heeft u voor ons voorbeelden van een samenwerking die inspirerend kan werken, neem dan gerust contact met ons op via

Sven Vanrietvelde Sven Vanrietvelde Hover

Sven Vanrietvelde

speelhetslim coördinator (cursussen, theateradvies & trajectbegeleiding)

Meer nieuws

Kaartje opleidingen

Waar kan je een regie-opleiding volgen in het deeltijds kunstonderwijs?

Speelhetslim 14.07.2023
Lees meer
Souvenir

Souvenir

Speelhetslim 15.12.2022
Lees meer
Ten Oorlog Gardavoe c Tim De Backer

Niet solo slim, wel slim gespeeld

OPENDOEK magazine Speelhetslim 15.12.2020
Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!