Waar ben je naar op zoek?

150 jaar Koninklijke Maatschappij Concordia (Tongeren)

donderdag 09 mei 2024
150 jaar Concordia Tongeren c H Bv L
Regiocoördinator Theo Munters en communicatieverantwoordelijke Joris Roux woonden de festiviteiten bij namens OPENDOEK Limburg-Zuid., © HBvL

150 jaar Concordia, dat is 150 jaar cultuur in verschillende vormen van muziek en toneel. Die jaren getuigen van heel veel inzet van vrijwilligers, met een niet-aflatende passie voor theater.

Theo Munters c H Bv L
© HBvL

Theo Munters, regiocoördinator van OPENDOEK Limburg-Zuid was een van de sprekers die zijn waardering mocht uitspreken voor 150 jaar Concordia en voor de toneelvereniging De Witte Lelie in het bijzonder: “Mensen samenbrengen en verbinden daar gaat het om. En sinds een tweetal jaren is de toneelvereniging De Witte Lelie weer ontloken en bloeit ze weer in haar oude glorie. Proficiat aan de mensen die hier hun schouders onder hebben gezet, waarvan er één zelfs al vijftig jaar op de planken staat!”

Francois Mulleners 50 jaar op de planken c H Bv L
© HBvL

Ter gelegenheid van dit 50-jarig jubileum werd François Mulleners even naar voor geroepen om hem een verdiend applaus te geven.

Namens OPENDOEK mochten we hem een gouden pin opspelden en het boek ‘Het Bankje’ overhandigen met de verzamelde verhalen samengebundeld die tijdens de coronaperiode overal in Vlaanderen te beluisteren waren.

Een 150-jarige vereniging, daar kan zo maar niet aan voorbij worden gegaan. Ook daar hoort een geschenkje bij in de vorm van een zeefdruk van de kunstenaar Obed Vleugels, eveneens overhandigd namens OPENDOEK.

Een welverdiend applaus!

Meer nieuws

Limburg ontmoetingsmoment 2 juni 2024 F Bcover

Ontmoetingsdag voor Limburgse toneelverenigingen

Lees meer
Job alert

Vacature: projectcoördinator (voltijds)

Lees meer
240124 repetitie school Lier 0417

Op bezoek bij de repetities van het schooltoneel van het Sint-Ursula-instituut in Lier

Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!