Waar ben je naar op zoek?

Spots op Kunst c onbekend

Spots op Kunst

 
Waar

Kunstgalerij Sint-Hubertus 2.0
Sulferbergstraat 2 8954 Westouter

Wanneer
  • 04 juli 2024 16:00 - 20:00
  • 05 juli 2024 14:00 - 20:00
  • 06 juli 2024 11:00 - 20:00
  • 07 juli 2024 11:00 - 20:00

Wist je dat Westouter ook een kunstgalerij heeft? In Sint-Hubertus 2.0 Try Out Art kan je hedendaags werk komen bewonderen van kunstenaars uit de streek en daarbuiten.


Een aardappelloods, een oude voetbalkantine, kerken, cryptes en begraafplaatsen: deze welbekende locaties vormen al jaren het decor van Spots op West. Maar wist je dat Westouter ook een kunstgalerij heeft? Jarenlang was het een populair eet-en koffiehuis, maar nu kan je in Sint-Hubertus 2.0 Try Out Art hedendaags werk komen bewonderen van kunstenaars uit de streek en daarbuiten.

In de galerij kan je werken van vijf kunstenaars terugvinden, allemaal hebben ze een connectie met het theaterfestival dat nu al aan zijn 22ste editie toe is. Zo is er werk te zien van het kunstenaarsduo Reniere en Depla. Hun schilderijen werden door journalist Erik Rinckhout vergeleken met Léon Spilliaert en Dégas. En ook de herinterpretaties van renaissanceportretten door Nele Boudry maken deel uit van de collectie. Haar werk is een reactie op de hedendaagse moderne maatschappij die eerder valt voor faam en beroemdheid dan talent en kwaliteit. Poperingenaar Pieter Verfaille, alias Stokman, noemt zijn werk dan weer ludiek en speels. In zijn minimalistische kleurrijke tekeningen is de essentie van tel. En de beelden van illustratrice Trui Chielens lijken op het eerste zicht vrolijk en kinderlijk, maar tonen ook een donkere melancholische sfeer. Tot slot vind je er ook werk van Roger Dams, alias Modamske. Vorig jaar schilderde hij een aantal portretten in clair-obscur, dit jaar kiest hij voor totaal ander werk.

Spots op kunst loopt van donderdag 4 juli tot en met zondag 14 juli in de galerij Try-Out Art in de Sulferbergstraat 2 in Westouter.

Naar het 'In en rond de spiegeltent'-overzicht

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!