Waar ben je naar op zoek?

Spots op West

Over het festival

SPOTSOPWEST23 c Luk Dombrecht 8

Wat is Spots op West?

Spots op West is een locatietheaterfestival dat jaarlijks georganiseerd wordt in Westouter, Heuvelland, een gastvrij festivaldorp in de Westhoek.

Spots op West wil een gevarieerd programma aanbieden dat een rijk overzicht geeft van wat theater in de vrije tijd vandaag de dag betekent. Voorstellingen komen van dichtbij en veraf. De charme van het festival zit in de kleinschalige locaties. Je treedt op in een loods, een schuur, een kerk, op straat, in het bos, alles is mogelijk…

Er wordt bovendien niet enkel naar theater gekeken. Er wordt ook theater gemaakt. Jongeren en volwassenen kunnen in verschillende workshops kennismaken met verscheidene aspecten van theater. Ze werken in een aantal dagen of sessies naar een voorstelling toe die op het festival getoond wordt.

Het dorpsplein van Westouter vormt met de spiegeltent, het centrale verzamelpunt van het festival. Wie op zoek is naar een streepje muziek, een frisse pint en randanimatie kan hier terecht.

Spots op West werd meer dan tien jaar geleden opgericht als een samenwerking tussen OPENDOEK, de organisatie voor theater in de vrije tijd in Vlaanderen en Brussel, en lokale vrijwilligers. Dat laatste is erg belangrijk, want dit festival wordt alleen maar mogelijk dankzij de inzet van tientallen trouwe en hardwerkende vrijwilligers met passie voor het theater: voor én achter de schermen.

Organisatie

Organiserend comité

Spots op West is een festival van OPENDOEK, de organisatie voor theater in de vrije tijd in Vlaanderen en Brussel, in samenwerking met een lokale stuurgroep van vrijwilligers.

Vrijwilligers

Voorafgaand aan en tijdens het festival kan de stuurgroep rekenen op de inzet van tientallen vrijwilligers uit de streek, maar ook van verder weg. Als zaalwachters, technici, secretariaatsmedewerkers, koks, obers… zetten ze zich al jaren trouw in voor Spots op West. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor het harde werk dat ze leveren en nodigen hen opnieuw uit deel te maken van de volgende edities.

Partners

OPENDOEK werkt samen met talrijke partners waaronder de gemeente Heuvelland.

De streek

Spots op West vindt jaarlijks plaats in Westouter, een klein dorp in de gemeente Heuvelland die op haar beurt deel uitmaakt van de streek de Westhoek. De Westhoek ligt in Vlaanderen, het Nederlands-/Vlaamstalige deel van België. Het is een afgelegen, landelijke regio, maar tegelijk ook centraal gelegen en goed bereikbaar. Westouter, Heuvelland en Ieper liggen immers op korte afstand van Londen, Rijsel, Parijs en Brussel.

De Westhoek is een zeer landelijk en dunbevolkt gebied, maar tegelijkertijd ook innoverend op het vlak van technologie en nieuwe ontwikkelingen. De stad het dichtst bij Heuvelland is Ieper.

De Westhoek is van grote historische betekenis omdat de streek van 1914 tot 1918 een slagveld was op de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog. Het gebied wordt dan ook elk jaar bezocht door duizenden buitenlanders die hier een familielid zijn verloren of verhalen hebben gehoord van een overlevende.

De Westhoek is een streek in Vlaanderen die zich uitstekend leent voor een weekend of week in de rust en in de natuur. Wandelaars en fietsers kunnen er hun hartje ophalen aan de mooie landschappen.

Contact

Wil je meer informatie over het locatiefestival Spots op West van OPENDOEK? Neem dan contact met ons op.

Telefonisch: 03 206 75 82
E-mail: spotsopwest@opendoek.be

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!