Waar ben je naar op zoek?

Sprookjes in Brugge? Het kan! Velen geloven nog in Sprookjes. De Camere brengt Brugse Sprookjes in het prachtige Brugse dialect! Het wordt een mooi eerbetoon aan Willy Lustenhouwer vol van leuke Brugse uitspraken en gezegden! Komt dat zien!, © de Camere

'Brugsche Sprookjes'

De Koninklijke Aloude Hoofdcamere vander Rhetorycken van den Heylichen Gheest
 
Waar

Biekorf Theaterzaal, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

Wanneer
Vanaf 07 juni 2024
Bekijk de speeldata
Prijzen
Basistarief: € 10,00
Opendoekleden: € 9,00

Wie is er bang van de boze wolf? Zeg rood kapje waar ga je heen, zo alleen? Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt aan mijn huisje? Grootmoeder, wat heb je grote oren?... Iedereen kent wel één of meerdere sprookjes. Onze Hoofdman, Peter De Becker, ontdekte dat er nogal wat Bruggelingen zijn die nog in sprookjes geloven. En dus schreef hij ‘Brugsche sprookjes’. Andermaal een doldwaze komedie in het Brugse dialect, vol met bekende en minder bekende Brugse spreuken, uitspraken en gezegden. Met andermaal een uitgelezen cast brengt de Camere U een avondje of namiddag puur amusement vol fantasie en magie. Een nieuw Brugs volksverhaal met hier en daar, amper merkbaar, een levenslesje of diepere wijsheid in verborgen. Enkele zeer ambitieuze Bruggelingen jagen hun ultieme droom na in sprookjesland met tovenaars, feeën, jagers en klokkenluiders. Dit stuk is ook een beetje een eerbetoon aan Willy Lustenhouwer, die op 13.06.2024 reeds dertig jaar zal overleden zijn. Het wordt een voorstelling om te lachen, te genieten en te ontspannen. In’t Brugs en voa te lachen dus: Kommen kieken!

DOEN MEE:

Frank ARNOU, Kelly BONNE, Wim COPMAN, Bob DE BECKER, Katja DE BECKER, Peter DE BECKER, Nadia DECOCK, Willy DE GRANDE, Thibault DUFOUR, Vicky EECKHOUT, Fabienne NEELS, Pascal TAILLAERT, Caroline VANDENBROUCKE.

Tekst en Regie: Peter DE BECKER

Speeldata

Contactgegevens

decamere@gmail.com
0471/52.02.65
Bekijk op Uit in Vlaanderen

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!