What are you looking for?

Nieuw adres: Italiëlei 6

Friday 30 Sep 2022
OPENDOEK
IMG 20220516 130203 c Stefaan Deleeck

Helemaal in lijn met ons nieuw beleidsplan is de evolutie naar een nog meer OPENDOEK ingezet. We willen nog meer rechtstreeks contact met iedereen met een passie voor theater.

Zoals wel vaker voorvalt bij twintigjarigen is OPENDOEK onlangs verhuisd. We trekken weg uit de Zirkstraat en zijn voortaan te vinden op de Italiëlei. De muren zijn geverfd, de verhuisdozen uitgepakt, de vuile voeten weggeveegd. Een lange zoektocht is afgerond. We hebben ons plaatsje gevonden. Een plaats die niet enkel voor de medewerkers van OPENDOEK bedoeld is, maar evenzeer voor jullie, de theaterliefhebbers.

Helemaal in lijn met ons nieuw beleidsplan is de evolutie naar een nog meer OPENDOEK ingezet. We willen nog meer rechtstreeks contact met iedereen met een passie voor theater. We verlagen de drempel, zodat jullie makkelijker kunnen binnenstappen met al jullie vragen en ideeën. We willen jullie ontmoeten, in gesprek gaan en onze passie delen.

Onze infrastructuur in de Zirkstraat stond ons niet toe om deze evolutie naar een open huis te realiseren. Een mogelijke herbestemming van het gebouw zorgde ervoor dat de stad geen investeringen en herstellingen meer voorzag. Het gevolg: geen onthaalruimte, geen gezellige leeszaal waarin je spontaan theaterteksten wil doorbladeren. Kortom, geen mogelijkheid om onze deuren open te zetten voor jullie. Het bestuur van OPENDOEK bleef niet bij de pakken zitten, en besloot om samen met het team op zoek te gaan naar een nieuwe plek. Een nieuwe plek die de dynamiek van de sector en de organisatie uitstraalt.

Wat denk je van een toegankelijke Theaterbib, met een aangename leeszaal waar je kan grasduinen in teksten en info kan komen opvragen? Of zoek je een rustige schrijfplek voor je volgende theatertekst of subsidieaanvraag? Misschien spring je eens binnen tijdens een workshop of lezing, want onze ontvangstruimte kan omgevormd worden tot workshopruimte of auditorium. We springen ook volop op de kar van het digitale tijdperk en voorzien in ons open huis een studio voor opnames van digitale cursussen, webinars of podcasts.

De ideale plek voor elke theaterliefhebber dus. Tijdens de openingsuren kan je er zo lang komen wachten op Godot als je zelf wil. Of kom er lekker midzomernachtdromen. Je hoeft er in elk geval niet bang te zijn van Virginia Woolf. Wij staan te popelen om je te ontvangen!

Je kan ons vinden op ons nieuwe adres, Italiëlei 6, 2000 Antwerpen. Vanaf nu stuur je dus ook naar dit adres je ontleende theaterteksten terug.

Om onze verhuis te vieren organiseerden we een housewarming op 22 en 23 oktober. Vlak voor de officiële receptie trokken we met een verhuisstoet van de Theaterbib door de Antwerpse straten, van de oude naar de nieuwe locatie (Italiëlei 6). Benieuwd naar hoe dat eruit zag? Bekijk dan ons sfeerverslag.

More News

Baeyens Van Guyse Picavet Somers

Openluchtspektakel in 2023 te Sint-Niklaas

Read more
Theater leeg stock

Toneelvereniging verliest zaal

Read more
Adobe Stock 95665646

Tips en Tricks voor het nieuwe theaterseizoen

Inspiratie 25.08.2023
Read more

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)