What are you looking for?

Extra's

Naast onze loketten en salons zijn er ook heel wat extra's te vinden op de Theaterdag.

In het OPENDOEK-café kan je de medewerkers van OPENDOEK gedurende de hele dag aanspreken en vragen stellen over hoe je bijvoorbeeld het online systeem van OPENDOEK gebruikt, een regisseur kan vinden of materialen en ruimtes kunt delen met andere gezelschappen. Ook de Theaterbib staat voor je klaar: praat met de medewerkers van de bib over het vinden van theaterteksten, het aangeven van auteursrechten en het bewerken of zelf publiceren van teksten.

In onze bar is ook Piet Francois aanwezig, die je tijdens een snelcursus grime de kneepjes van het vak leert. Om 16:00 kan je kijken naar het toonmoment van Ellen Dupré en Emelie Moris.

En de hele Theaterdag wordt in goede banen geleid door onze douanier: Alain Rinckhout!

Thibault Winants c Jean Marie Detre jpg 2

Van kindsbeen af kreeg Piet Francois te maken met het theater. Toen zijn nonkel het te moeilijk vond om èn de belichting èn de grime te verzorgen is Piet spontaan ingegaan op de eenvoudige uitnodiging hem als huisgrimeur te helpen en op te volgen. Sinds 2008 is Piet als zelfstandig grimeur aan het werk onder Fra Pi Grime.

Emelie Moris c Geen Fotograaf Nodig png 5

Hoe geef je als actrice je grenzen aan? Wat is genoeg, en wanneer is het genoeg? Kan ik een personage spelen waar ik mij niet goed bij voel?

Vanuit die vragen vertrekt Ellen Dupré, studente Master Kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg, in haar artistiek onderzoek rond het onderwerp “grenzen”. Samen met Emelie Moris verdiepte zich gedurende enkele maanden in een intens proces waarbij ze dit onderzoek verwerkten tot een theaterstuk.

Alain Rinckhout c Geen Fotograaf Nodig jpg

Het theaterdier in Alain Rinckhout zag het eerste daglicht toen hij als kind tijdens een familiediner de hele zaalshow van Urbanus imiteerde. Tijdens zijn tienerjaren overleefde toneelspelen als enige hobby de woelige jaren en als jongvolwassene was het liefde op het eerste zicht met het improvisatietheater. Inmiddels is hij aan het werk als professioneel acteur en kan je zijn werk het best omschrijven als ‘Spelen in al zijn vormen': op scène, op straat, op tv, voor groot en klein, jong en oud en in alle lagen van de samenleving.

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)