What are you looking for?

Naar een inclusief Sinterklaasfeest

Thursday 24 Nov 2022
Hand in Hand
Sinterklaas JOK 9047

De organisatie Hand in Hand tegen Racisme stelde een infobundel over Zwarte Piet op, met geschiedenis, feiten over de impact en suggesties voor een inclusiever Sinterklaasfeest.

December komt eraan, en dus mogen we ons verheugen op een bezoek van Sinterklaas bij voorstellingen en jeugdactiviteiten. Net als u koesteren wij veel warme herinneringen aan bezoekjes van de Sint, maar net als u volgen wij ook elk jaar opnieuw de ophef en verontwaardiging over de figuur Zwarte Piet. Zwarte Piet werkt als een splijtzwam. Voor velen maakt hij deel uit van een traditie, maar voor anderen, zeker voor mensen van kleur, zorgen het kostuum en de zwarte schmink van Zwarte Piet ervoor dat het kinderfeest een bittere nasmaak krijgt.

De organisatie Hand in Hand tegen Racisme stelde een informatiebundel op over de figuur Zwarte Piet, waarin je de geschiedenis en achtergrond van de Sinterklaas- en Zwarte Piettraditie kan vinden, naast wetenschappelijk onderzoek naar de effecten die de aanwezigheid van een volledig geschminkte Piet heeft op (vooral) jongeren van kleur. Daarnaast bevat de bundel ook suggesties over hoe een Sinterklaasfeest door kan gaan op een manier waarop iedereen zich welkom voelt.

De infobundel kan je hier lezen:

Informatiebundel Sinterklaas

More News

Adobe Stock 95665646

Tips en Tricks voor het nieuwe theaterseizoen

Inspiratie 25.08.2023
Read more
Vrijwilligerswerk

5 redenen om aan vrijwilligerswerk te doen

Inspiratie 20.05.2022
Read more
Ditisonspubliek foto bij Walpurgis Kinderkunstendag op 16 11 2019 1

Zes tips om de drempels te verlagen bij publiekswerking

OPENDOEK magazine Inspiratie 15.11.2021
Read more

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)