What are you looking for?

Openluchtspektakel in 2023 te Sint-Niklaas

Thursday 07 Sep 2023
Baeyens Van Guyse Picavet Somers

In 2023 neemt Sint-Niklaas het voorzitterschap op van ‘Het Land van Reynaert’. Een opdracht die de stad op een opwindende en eigenzinnige manier wil vervullen. Blikvanger wordt een uniek openlucht musicalspektakel op de site van SVK, waarvoor drie doorwinterde Wase theatermakers de handen in elkaar slaan, samen met ruim 70 acteurs en actrices op de scène en vele tientallen medewerkers achter de schermen.

Een openluchtspektakel op een unieke locatie, met Reynaert als inspiratiebron, gebracht door tientallen acteurs en actrices en met drie doorwinterde Wase theatermakers aan het roer, dat wordt de nieuwe musical ‘R - die amok maakte’. Verwacht niet het klassieke Reynaertverhaal, maar een heel nieuwe, hedendaagse herwerking, een uniek schouwspel op het snijvlak van de rauwe realiteit en een aloude legende, in de duistere wereld van Sinn-City.


In de lange traditie van Reynaertbewerkingen en openluchtvoorstellingen in Sint-Niklaas wordt ‘R’ in september 2023 iets héél uniek. Een tijdloos verhaal over hebzucht en afgunst, schuld en boete. Over waarheid en leugen, goed en kwaad. Een verhaal bovendien over én op leven en dood.

Scenario en liedteksten zijn van Joost Van den Branden, regie en muziek van Stefan Van Guyse (Jeugdtheater Ondersteboven). Samen met productieleider Bart Picavet belooft het een uitzonderlijke samenwerking te worden tussen deze drie Wase theatermakers.

Overdekte tribune

De voorstellingen van deze grootse musical vinden plaats in een bijzondere setting, op de site van SVK, met ruim 70 acteurs en actrices op en vele tientallen medewerkers achter de scène.
Deze eigenzinnige remake is liefst 7 keer te zien. Toeschouwers krijgen een plek op een overdekte tribune met 1000 zitplaatsen. De ticketverkoop start eind januari 2023.

Met talent van eigen bodem

De organisatie koos bewust voor talent van eigen bodem. Talent dat ze willen ontdekken of laten rijpen, maar bovenal koesteren en laten schitteren in deze prachtige nieuwe musical. De audities zijn voorbij en de repetities starten vanaf februari 2023 voor de hoofdrollen en bijrollen. Het ensemble start vanaf maart, de figuranten starten vanaf eind april.

Land van Reynaert

Dit openluchtspektakel vormt de blikvanger van het Reynaertjaar in Sint-Niklaas, in 2023. Verder worden er nog een hele reeks activiteiten en initiatieven uitgewerkt, waaronder een toeristische fiets- en wandeltocht.
Sint-Niklaas neemt in 2023 het voorzitterschap op van ‘Het Land van Reynaert’, een intergemeentelijk project tussen de Wase gemeenten Lokeren, Sint-Niklaas, Kruibeke, Beveren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse, Waasmunster, de Zeeuws-Vlaamse gemeente Hulst en Destelbergen en Lochristi. Het Reynaertgenootschap is eveneens lid en adviseert bij de werking.

Het Land van Reynaert, dat sinds 1996 bestaat, is een grensoverschrijdend, cultureel samenwerkingsproject tussen die gemeenten, met als doel het verhaal ‘Van den vos Reynaerde’ te promoten, o.a. via manifestaties, museale projecten, toeristische routes en podiumproducties.

More News

Kamerich Budwilowitz c Troupe Courage

Kunstenaars in de coulissen: de maskermaker

Read more
Romeo en Julia gemaakt door Adobe Firefly

7 MANIEREN OM KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE IN TE ZETTEN VOOR JE VOLGENDE VOORSTELLING: “THERE’S AN AI FOR THAT!”

Read more
2023 2024 WASCO scenebeelden Danny Willems 129 T4 SC8323

Hoera voor de grootsheid van de kleine theaterganger! - Een liefdesbrief aan de kinderkunsten en kunstig kind zijn

Read more

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)