What are you looking for?

EDERED (European Drama Encounters)

EDERED (European Drama Encounters) is een meerdaagse Europese theaterontmoeting voor jongeren die telkens in één van de 17 partnerlanden wordt georganiseerd.

EDERED 2024 in Gent: 8-18 juli
EDERED Louder Together 4

Al sinds 1982 kunnen jongeren van over heel Europa (tussen de 18 en 26 jaar) elkaar ontmoeten tijdens EDERED (European Drama Encounters), een tiendaagse vol theater. Via een divers programma aan intensieve interculturele workshops en sociale activiteiten maken jongeren kennis met elkaar, de stad en nieuwe toneeltechnieken. Als kers op de taart werken de deelnemers toe naar een eindvoorstelling voor publiek.


Dit jaar wordt EDERED georganiseerd in België, met OPENDOEK als gastorganisator. De tiendaagse vindt plaats in Gent en heeft als thema 'Louder together'! EDERED kent dit jaar 13 deelnemende landen: Duitsland, Italië, Letland, Estland, Litouwen, Griekenland, UK, Turkije, Oostenrijk, Finland, Zwitserland, Nederland en België. Naast de workshops, gegevens door verschillende workshopleiders, organiseert OPENDOEK ook groepsactiviteiten om niet alleen elkaar, maar ook de stad Gent en het lokale theaterlandschap te leren kennen.

Deelnemen?

OPENDOEK mag — geheel kosteloos — 6 deelnemers uitnodigen voor deze ontmoeting. Geef je op via het formulier en/of via een videoboodschap en licht je motivatie toe. 

Inbegrepen in de deelname: 

accommodatie, maaltijden, workshops en activiteiten

Praktisch

Wanneer? 

8 - 18 juli 2024 (8 en 18 juli zijn reisdagen)

Waar?

Op diverse locaties in Gent (meer info volgt)

Voor wie?

Jongeren tussen de 18 en 26 jaar oud

Vragen over EDERED? Neem contact op met

Sofie Wanten Sofie Wanten Hover

Sofie Wanten

Projecten en Coördinator Toekoer Festival
sofie.wanten@­opendoek.be
03 222 40 99
0497 35 60 63

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)