What are you looking for?

REGIE Jean Pierre Fack 2013 6

Dramaturgie

Where

GV Sint-Jorisheem (Buffetzaal), Sint-Jorisheem, Hendriksveldstraat, Alken, België

When

3 zaterdagen: 11 + 18 + 25 mei
9:00 > 12:00

Prices

Deelname - €60.00
Deelname -26j - €35.00
OPENDOEK-lid - €45.00
OPENDOEK-lid -26j - €27.00
Deelname + lidmaatschap - €59.00
Deelname + lidmaatschap -26j - €34.00

Teacher

Erwin Jans

Een voorstelling maken is meer dan een tekst uit het hoofd leren en die opvoeren. Een voorstelling wordt gecreëerd en opgebouwd.

De keuze voor een bepaalde speelstijl, een decorelement of een specifiek rekwisiet, komt voort uit het creatieproces. Eveneens kan dat wetenschappelijk onderbouwd zijn.

We bieden een achtergrond aan die het mogelijk maakt om de visie van een theatermaker en zijn artistieke keuzes helder en concreet te zien. Voeling krijgen en houden met wat er leeft en beweegt in het theaterlandschap en de kunstensector in het algemeen; dat is natuurlijk ook van belang als je wil weten waarom bepaalde voorstellingen worden gemaakt zoals ze worden gemaakt. Daarom zetten we je ook hierbij op weg.

Een toneelproductie bestaat uit losse elementen die, op de juiste manier verbonden, elkaar gaan voeden tot er een eenheid ontstaat, een synergie. We bekijken hoe die structuur in elkaar zit. Ook verdiepen we ons in de voortdurende zoektocht die een theatermaker doet naar inspiratie, thema’s, concepten, betekenis, visie, structuur, overzicht …

More courses

2023 theaterstudiewijzer c Lizzy De Scheemaecker 2

Opleiding regie podiumkunsten

Volwassenen
From 1 September 2024
Regie
In samenwerking met het Deeltijds Kunstonderwijs
Read more

Volwassenen
From 7 September 2024
Read more

Opleiding theatermaken: eerste jaar

Volwassenen
From 12 October 2024
Een organisatie van WISPER De hele wereld is toneel! Inspiratie lonkt om de hoek van de straat, op de pagina van een boek, in een handdruk, een blik ...
Read more

Receive all updates about OPENDOEK via our newsletter (in Dutch)