Details zoekertje

  • Aanbieder is
    Regisseur
  • Aanbieder zoekt
    Acteur, Andere

INTRO
Vanaf september geef ik een reeks bewegingstheater! Zin om te bewegen en te creëren met je lichaam? In deze reeks staat plezier en samenspel voorop. Uit het hoofd, in het lichaam. Niet denken, maar doen. Je eigen lichaam en zijn/haar bewegingskwaliteiten ontdekken en daarmee theatrale beelden leren maken. Dit alles op een speelse wijze samen met een groep gelijkgezinden. Spreekt dit je aan? Schrijf je dan snel in (zie link hieronder)! Plaatsen zijn beperkt.

PRAKTISCH
Data: 10 lessen telkens van 19u30 tem 22u
Dinsdagavonden: 10, 17, 24 sept + 15, 22, 29 oktober + 5, 12, 19 en 26 november

Prijs: €195 te storten op rekening vzw Collectief Elan(d):
BE76 8902 3422 2695 (mededeling: Bewegingstheater Katrijn)

Locatie: De Vloer (Graaf Van Vlaanderenplein, 40
9000 Gent)

Benodigdheden: Sportieve kledij en water meebrengen

INSCHRIJVING
Invullen van dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/1wlmE92gW37FSvndoun-naT1Q2jlpFZwyApjfC3-T694/edit

Inschrijving is pas definitief als het bedrag gestort is.

INHOUD
Tijdens deze reeks maak je kennis met bewegingstheater. Bij bewegingstheater gaat het niet over doen alsof, maar over zijn. Je leert je lichaam beter kennen, je fysieke bewustzijn vergroot en je ontdekt je eigen bewegingskwaliteiten.

Als groep leer je elkaar aanvoelen, op elkaar inspelen en mooie groepscomposities maken. We vertrekken vanuit viewpoints en improvisaties. Je lichaam, de ruimte en je verbeelding zijn de basiselementen waarmee we aan de slag gaan, maar we zullen ook experimenteren met teksten, beelden, allerlei materialen en thema’s.

We onderzoeken samen hoe we ons lichaam moeten inzetten om spannende theatrale scènes te maken. Je hoeft geen voorkennis te hebben, enkel een grote portie goesting om veel te bewegen en je eigen fysieke grenzen op te zoeken.

DOCENT
Katrijn De Cooman (1991, Gent) behaalde in 2016 haar master Autonome Vormgeving (performance) aan het Kask te Gent en in juni 2018 studeerde ze af aan Toneelacademie Maastricht als theaterdocent/regisseur. Samen met Jitse Huysmans en Chloé Geers vormt ze Collectief Elan(d), een performerscollectief die de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Hun voorstelling ‘In between spaces’ ging op tournee in Nederland en Vlaanderen. Momenteel zijn ze bezig met de creatie van het danstheaterfeest ‘Loving is Allowed’ dat in december in LOD/vooruit onder 10x10 in première gaat. Naast Collectief Elan(d) werkt ze als freelance theater- en bewegingsdocent/ theatermaker voor diverse organisaties zoals Platvorm K, Veerman, Het Paleis, De Kopergietery, Schouwburg Kortrijk, Odisee Hogeschool, NTGent, etc. Als actrice/performer/fysieke speler doet ze mee aan diverse projecten. In haar werk vertrekt Katrijn altijd vanuit haar ervaring als speler/beweger en ze blijft zichzelf voeden door diverse spelprojecten en workshops.

Reageren