Details zoekertje

  • Aanbieder is
    Gezelschap
  • Aanbieder zoekt
    Locatie, Andere
  • Waar
    2000 Antwerpen

PRAKTISCHE OPROEP
Hermens vzw is op zoek naar een ruimte waar we kunnen repeteren en experimenteren. Ook zoeken we nog partners die samen met Fameus deze productie zouden willen steunen. Kan u ons helpen met een repetitieruimte, of een speelplek? Bij voorkeur zouden we graag repeteren vanaf februari 2019, om de twee weken op woensdag, van 13u tot 18u.

CONCEPT
The Mad Pop
Een muzikale trip over het einde van iets heel vertrouwelijks, geloof, God...
We schetsen een dystopie met een 10-tal amateurkunstenaars. Het verhaal volgt een paus die samen met een paar trouwe aanhangers de allerlaatste christenen op aarde zijn. De wereld is hun geloof in God verloren, en zo ook de paus ook al zijn volgelingen, macht en hoop.
Ondergedoken, ergens diep in de buik van het Vaticaan stijgen er dag en nacht klaagzangen op naar de oppervlakte, om God te laten weten dat er nog christenen zijn. De allerlaatste Kerkelijk enclave houdt stand. In dit bezwerende continuüm probeert de paus elke mogelijke rite, hij dwingt zijn volgelingen dag en nacht te zingen, hij overweegt zichzelf te kruisigen, maar durft niet, hij bedwelmt en verliest zichzelf om toch maar contact te kunnen maken met God. Hij heeft namelijk bewijzen nodig om propaganda te kunnen voeren met de cynische bovenwereld. Om zwart op wit te bewijzen: God bestaat!
Yorrith de Bakker (concept, choreografie en regie) en Jago Moons (muzikale coaching) slaan de handen in elkaar om in The Mad Pope een ingrijpend verhaal te vertellen over het uiteindelijk resultaat van atheïsme, hoe het ene ideaal genadeloos wordt vervangen door een ander.

Medewerkers
Concept, choreografie, regie: Yorrith de Bakker
Muzikale coaching: Jago Moons
Kostuums: Fauve Ryckebush
Decor: Niels Anthonissen
Licht: Carolien Mahieu
Planning, administratie, concept: Kaatje de Bakker
Mijn website https://yorrithdb.wixsite.com/hermens

Contact: info.hermens@gmail.com


Reageren