Details zoekertje

  • Aanbieder is
    Gezelschap
  • Aanbieder zoekt
    Acteur, Andere
  • Waar
    2000 Antwerpen

Heb je altijd al eens deel willen uitmaken van een professionele productie? Voel je de noodzaak om jouw stem te laten horen aan een groter publiek? Waag nu je kans!
Mail ons voor 30 januari op info.hermens@gmail.com.

Gezocht
Voor deze productie zijn we op zoek naar mensen (+18) die enige acteer -en/of zang ervaring hebben. Je hebt interesse in bewegingstheater en bezit een gezonde portie fantasie.
Je bent beschikbaar voor het creatieproces op woensdagen vanaf begin
februari tot mei 2019 in Antwerpen.

Wie zijn wij
Hermens vzw - het collectief van Yorrith De Bakker, een jonge maker, zanger en professionele danser - wil met zijn nieuwe voorstelling The Mad Pope zijn persoonlijke grenzen verleggen door in dialoog te treden met niet-professionele kunstenaars. Hij wil met zijn voorstelling de grenzen aftasten tussen absurd theater, beweging, (koor)zang en visuele kunst. Meer info over ons :https://yorrithdb.wixsite.com/hermens

Concept
Een muzikale trip over het einde van iets heel vertrouwelijks, geloof, God...
We schetsen een dystopie met een 10-tal amateurkunstenaars. Het verhaal volgt een paus die samen met een paar trouwe aanhangers de allerlaatste christenen op aarde zijn. De wereld is hun geloof in God verloren, en zo ook de paus ook al zijn volgelingen, macht en hoop.
Ondergedoken, ergens diep in de buik van het Vaticaan stijgen er dag en nacht klaagzangen op naar de oppervlakte, om God te laten weten dat er nog christenen zijn. De allerlaatste Kerkelijk enclave houdt stand. In dit bezwerende continuüm probeert de paus elke mogelijke rite, hij dwingt zijn volgelingen dag en nacht te zingen, hij overweegt zichzelf te kruisigen, maar durft niet, hij bedwelmt en verliest zichzelf om toch maar contact te kunnen maken met God. Hij heeft namelijk bewijzen nodig om propaganda te kunnen voeren met de cynische bovenwereld. Om zwart op wit te bewijzen: God bestaat!

Reageren