Details zoekertje

  • Aanbieder is
    Regisseur
  • Aanbieder zoekt
    Gezelschap
  • Waar
    9000 Gent

Heb je zin om vanuit dans eerder theatraal te werken? Of wil je graag theater maken zonder tekst? Tijdens deze reeks bewegingstheater onderzoeken we samen de grens tussen dans en theater.

Na een stevige opwarming gaan we aan de slag met spelelementen uit hedendaagse dans en fysiek theater, maar ook met viewpoints, mime, clownerie,.. Vanuit je lichaam bouw je scėnes op: meestal in stilte, soms met geluid, af en toe een streepje tekst. We werken aan compositie, focus, koorwerk, etc. Je lichaamsbewustzijn vergroot, je creativiteit wordt geprikkeld en je ontdekt je eigen bewegingskwaliteiten.

Je hebt geen voorkennis nodig. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en zin in experiment en spel zijn méér dan voldoende.

Data: 10 lessen op dinsdagvonden van 20u tot 22u
14, 21, 28 januari, 4,11, 18 februari, 3, 10, 17, 24 Maart 2020

Prijs: €220 te storten op de rekening vzw Posthuman: BE93 5230 8094 5767 met als mededeling: bewegingstheater + je naam.

Locatie: Polariteit
Verkortingstraat 55, 9040 Sint Amandsberg – Gent

Inschrijven kan via deze link:
https://forms.gle/EQwpkQNDgNn6MSGN7

Heb je nog vragen of wens je meer info?
Stuur dan gerust een mail naar liesbet@posthuman.be

------

DOCENT

Liesbet Hermans (Hasselt, 1981) studeerde af als meester in productdesign aan Luca School of arts te Genk. Met haar thesis “the impact of human body language on design” onderzocht ze voor de eerste keer de relatie tussen een object en lichaamstaal.

Nadien volgde ze een internationale opleiding fysiek theater en mime in Madrid en masterclasses in binnen- en buitenland van oa. hedendaagse dans, viewpoints, butoh, clowning en de Suzuki-methode. Momenteel is ze gastdocente bewegingsexpressie aan de Hogeschool en werkt(e) als freelance docente fysiek theater voor verschillende culturele organisaties.

Een kernvraag in haar praktijk is: waar zijn we vergeten om mens te zijn. Ze is initiator/curator van mute, een kunstenfestival in stilte: een intuïtieve werkplek die een context schept voor performances zonder woorden.
Reageren