Details zoekertje

  • Aanbieder is
    Andere
  • Aanbieder zoekt
    Acteur, Andere
  • Waar
    9000 Gent

Reeks proeven van bewegingstheater
Zin om te bewegen en te creëren met je lichaam? In deze reeks staat plezier en samenspel voorop. Uit het hoofd, in het lichaam. Niet denken, maar doen. Je eigen lichaam en zijn/haar bewegingskwaliteiten ontdekken en daarmee theatrale beelden leren maken. Dit alles op een speelse wijze samen met een groep gelijkgezinden. Spreekt dit je aan? Schrijf je dan snel in door onderstaande formulier in te vullen! Plaatsen zijn beperkt.

Formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZolu9bpbK2eOdSP89SdFuKSj2dD38D3SG5Kgo4r1EBLMySA/viewform?usp=sf_link


INHOUD
Tijdens deze reeks maak je kennis met bewegingstheater. Bij bewegingstheater gaat het niet over doen alsof, maar over zijn. Je leert je lichaam beter kennen, je fysieke bewustzijn vergroot en je ontdekt je eigen bewegingskwaliteiten.

Als groep leer je elkaar aanvoelen, op elkaar inspelen en mooie groepscomposities maken. We vertrekken vanuit viewpoints en improvisaties. Je lichaam, de ruimte en je verbeelding zijn de basiselementen waarmee we aan de slag gaan, maar we zullen ook experimenteren met teksten, beelden, allerlei materialen en thema’s.

We onderzoeken samen hoe we ons lichaam moeten inzetten om spannende theatrale scènes te maken. Je hoeft geen voorkennis te hebben, enkel een grote portie goesting om veel te bewegen en je eigen fysieke grenzen op te zoeken.

DOCENT
Katrijn De Cooman (1991, Gent) behaalde in 2016 haar master Autonome Vormgeving (performance) aan het Kask te Gent en in juni 2018 studeerde ze af aan Toneelacademie Maastricht als theaterdocent/regisseur. Samen met Jitse Huysmans en Chloé Geers vormt ze Collectief Elan(d), een performerscollectief die de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Hun voorstellingen 'In between spaces' en 'Loving is Allowed' spelen in België en Nederland. Naast Collectief Elan(d) werkt ze als freelance theater- en bewegingsdocent/ theatermaker voor diverse organisaties zoals Platvorm K, Veerman, Het Paleis, De Kopergietery, Schouwburg Kortrijk, Odisee Hogeschool, NTGent, Victoria Deluxe, etc. Als actrice/performer/fysieke speler speelt ze in diverse projecten zoals o.a. de voorstelling 'I forgot' van Oksana Sankova.

PRAKTISCH
Data: 5 lessen telkens van 19u30 tem 22u
Dinsdagavonden: 8, 15, 22, 29 sept en 6 oktober 2020

Prijs: €115 te storten op rekening vzw Collectief Elan(d):
BE76 8902 3422 2695 (mededeling: Bewegingstheater beginner + je eigen naam)

Locatie: Victoria Deluxe (Dok Noord 4F – 102, 9000 Gent)

Benodigdheden: Bewegingskledij en water

Reageren