Aan de hand van een reëel praktijkvoorbeeld verkennen we het proces van een lichtontwerp. We beginnen bij het begin, met de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, altijd met de artistieke toepassingen in het achterhoofd. De theorie wordt ook steeds meteen aan de praktijk gelinkt. Enkele lichtontwerpen worden besproken en tot in detail geanalyseerd. Aan de hand van foto’s van het resultaat en van de focus van individuele spots tonen we hoe deze werden gecreëerd.

 

Vervolgens krijgen we een decorplan en de ‘wensen van een regisseur’ en werken we samen aan het lichtontwerp voor een fictieve voorstelling. We bespreken elkaars voorstellen en werken een definitief plan uit. Dit plan wordt vervolgens in

de praktijk uit gevoerd, geïnstalleerd, bekabeld en gericht.

 

Hierbij besteden we ook aandacht aan werkmethodes en handige tips en tricks voor veilig werken en het efficiënt gebruik van armaturen. We gebruiken deze setup om lichtstanden te maken. Zo kunnen we ook stilstaan bij lichtsturing in het algemeen, de basics van het DMX- signaal en netwerkprotocollen maar ook bij technische en artistieke programmeertrucs.

 

Deze cursus start bij de absolute basis van licht en
belichting. Daarna graven we ook dieper, zodat de cursus geschikt is voor beginners maar ook voor mensen die al iets langer met belichting bezig zijn en hun kennis willen opfrissen en verdiepen.

 

 

DOCENT: Glen D’haenens is al een hele tijd actief als lichtontwerper voor uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière bij de Vlaamse Opera en is hier al jaren diensthoofd licht, geluid, video en special-effects.

 

DATA: van woensdag tot vrijdag: 12-13 en 14 februari 2020

UREN: 10.00u – 17.00u

LOCATIE: De Singel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

PRIJS: €150, inclusief broodjesmaaltijd en drankjes

 

 

VOLZET! WACHTLIJST VIA VORMING@OPENDOEK.BE