Lichttechniek en lichtontwerp, 2 dagen

 

In deze sessies leggen we de link tussen het technische en het artistieke. We tonen aan dat technische kennis andere ontwerpen oplevert maar ook dat artistiek inzicht de techniek efficiënter maakt. We bekijken de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, lichtsturing in het algemeen, de basics van het DMX-signaal en netwerkprotocollen, technische en artistieke programmeertrucks... We brengen de theorie meteen in praktijk en spelen in op vragen en ervaringen van de deelnemers. We starten bij de absolute basis van licht en belichting maar graven zeker ook dieper.

 

Geluidstechniek, 1 dag

 

In deze sessies bespreken we de meest gebruikte geluidsmaterialen. Alle onderdelen van een basisopstelling komen aan bod (luidsprekers, mengtafels, micro’s en weergavetoestellen). Er wordt gefocust op het veilig plaatsen en aansluiten van geluidsmateriaal. Er wordt vooral praktisch gewerkt. We leggen de nadruk op het opzoeken en verhelpen van technische problemen en het bedienen van de verschillende toestellen tijdens de voorstelling. Alle vragen zijn meer dan welkom.

 

 

DOCENTEN: Glen D’haenens is al een hele tijd actief als lichtontwerper voor uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière bij de Vlaamse Opera en is hier al jaren diensthoofd licht, geluid, video en special-effects.

Daan Tytgat studeerde af aan het RITCS te Brussel en begon meteen als klankman in de musical- afdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij werkt momenteel als freelance technieker voor zeer uiteenlopende projecten.

 

DATA: 1 zaterdag, 2 zondagen: 14 en 22 maart, 5 april 2020

UREN: 10.00u – 17.00u

LOCATIE: Casino Beringen, Kioskplein 25, 3582 Beringen

PRIJS: €100/+26j en €80/-26j, OD-lid: €88/+26j en €74/-26j (incl. broodjesmaaltijd)

 

VOLZET! WACHTLIJST VIA VORMING@OPENDOEK.BE