Theorie en praktijk

(c) Johan Wynants

VOLZET! INSCHRIJVEN VOOR WACHTLIJST VIA FORMULIER

 

 

Dompel je onder in de wereld van de theaterbelichting, en leer met niet meer dan enkele lampen de juiste sfeer voor elk stuk te scheppen.

 

Je maakt kennis met de belangrijkste eigenschappen van theaterlicht: lichtrichting (frontlicht, tegenlicht, zij licht…), intensiteit en kleur. De volgende stap in sfeerschepping is het kunnen instellen van de juiste lichtstanden op de lichtcomputer.

 

We hebben aandacht voor de keuze van de juiste schijnwerper die we zichtbaar gebruiken als een onderdeel van de vormgeving. Ook het gebruik van andere lichtbronnen, zoals gewone gloeilampen, TL-lampen en schemerlampen, komt aan bod.   De eerste dag focussen we op de theorie, de tweede dag zet je wat je geleerd hebt om in de praktijk en ga je zelf aan de slag.  


DOCENT: Andres D’Haeseleir is al sinds jonge leeftijd gepassioneerd door licht en de techniek daarrond. Als veertienjarige bracht hij al letterlijk licht in de duisternis bij het gekende theater PACT vzw. Hij ging te werk als technicus van zowel licht als geluid en groeide uiteindelijk door tot ook lichtontwerper en programmeur. Ondertussen heeft hij meer dan 30 producties op zijn naam.

 

WANNEER: zaterdag 3 oktober, 13:00 > 17:00, zondag 4 oktober, 10:00 > 17:00  
WAAR: De Kazematten, Kazemattenstraat 17, 9000 GENT
PRIJS: €78 / €66, -26j: €50 / €44