Voor begeleiders van jongeren

Een theatervoorstelling maken from scratch, misschien wel dé uitdaging waar je al jaren van droomt. In vijf sessies komen evenveel verschillende aspecten aan bod. Je kan het hele traject volgen, of enkele afzonderlijke sessies. Dit traject staat zowel open voor jongeren vanaf 15 jaar als voor hun begeleiders. Het wordt dus een intergenerationeel traject. Boeiend en leerzaam tegelijkertijd! 


PRIJS:

voor de hele reeks: €117 / €105, -26j: €76 / €70 

per sessie: €33 / €21, -26j: €20 / €14

 


Sessie 1   VOLZET! WACHTLIJST VIA FORMULIER

INSPIRATIE

VAN INSPIRATIE NAAR CREATIE


Soms word je overvallen door een briljant idee. Of ben je zo gefascineerd door een boek of gedicht, dat je er zelf mee aan de slag wil. Ook een gebeurtenis kan je creativiteit aanwakkeren. Hoe ga je dan aan de slag met deze plotselinge inspiratie? 

 

DOCENT: Tom De Bleye is regisseur en dramaturg. Hij werkt als artistiek medewerker bij jeugdtheater Larf!. Verder maakte hij ook voorstellingen bij 4Hoog en Compagnie Cecilia.  

 

WANNEER: zondag 4 oktober 10:00 > 17:00   
WAAR: Tinnenpot, Tinnenpotstr. 21, 9000 GENT 

 

 

Sessie 2

PERSONAGES

PERSONAGEOPBOUW 

 

Een personage kan vanuit verschillende invalshoeken worden opgebouwd. Stem, beweging en verbeelding spelen hierbij een belangrijke rol. Aan de hand van verschillende oefeningen ervaar je door beweging en tekst hoe je je personage kunt ontwikkelen.  

 

DOCENT: Sabine Goethals is actrice in het theater, voor televisie en voor (kort)films. Ze verzorgt ook producties en presentaties voor tv of live on stage. 

 

WANNEER: zondag 18 oktober 10:00 > 17:00   
WAAR: De Snuffel, Ezelstraat 42, 8000 BRUGGE  
 

 

Sessie 3

REGIE

SPELCOACHING 

 

Vaak weten we als regisseur perfect waar we naartoe willen en hoe alles eruit moet zien. Maar hoe bereiken we dit? Hoe coachen we het spel van de acteurs en werken we samen naar een mooi eindresultaat waar we allen fier op zijn?
 

DOCENT: Saartje Hendrickx studeerde voor theatermaker en dramadocent aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar gezelschap Warmoes maakt ze verfrissend jeugdtheater.

 

WANNEER: zondag 1 november 10:00 > 17:00   
WAAR: Zaal Zirkus, Zirkstraat 36, 2000 ANTWERPEN
 

 

Sessie 4  VOLZET! WACHTLIJST VIA FORMULIER

SCHRIJVEN  

SCHRIJVEN VOOR THEATER

 

Via speelse opdrachten en diverse inspiratiebronnen duiken we in de verschillende aspecten van het schrijven voor theater. Hoe geef je je personages een stem? Wat vertellen ze en wat verzwijgen ze? Hoe hou je een tekst boeiend? Voor je het goed en wel beseft, schrijf je een knappe theatertekst!
 

DOCENT: Kirsten Mariën studeerde drama aan het KASK te Gent. Ze werkte als actrice, theatermaakster en theaterauteur bij diverse gezelschappen, waaronder t'arsenaal, Bij De Vieze Gasten, Luxemburg vzw, Het KIP en Vrijstaat O.

 

WANNEER: zondag 8 november 10:00 > 17:00   
WAAR: Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen

 

 

Sessie 5

SCENOGRAFIE

SPELEN MET HET PODIUM    

 

Regie gaat natuurlijk breder dan enkel het coachen van de acteurs. In de laatste sessie denken we na over de mise-en-scène, het decor en andere scenografische elementen. De kers op de taart.  

 

DOCENT: Laura Vandewynckel studeerde na 3 jaar dramastudies af aan het RITCS als animatie film maker. Haar afstudeerfilm ontving heel wat internationale prijzen. Verder werkt ze als regisseur, acteur, grafisch ontwerper en poppenmaker.

 

WANNEER: zondag 29 november 10:00 > 17:00   
WAAR: OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven