Voor regisseurs die het eerste jaar LUX Regie volgden

In samenwerking met WISPER 

In het tweede jaar van de regie-opleiding verkennen we nieuwe aspecten van theater, verrijk je je toolkit als regisseur en verdiep je je persoonlijke stijl en smaak. Dit gebeurt deels in de klassieke lesformule, maar ook via een eigen proefproject. 
In het luik theaterverdieping zoomen we in op theaterbeeld en -vormgeving en verdiepen het aspect dramaturgie, symboliek en betekenisgeving. We dagen elkaar uit op vlak van persoonlijke stijl en boodschap. Begeleiden van spelers blijft één van de meest uitdagende aspecten van het vak. We gaan dieper in op de toolkit van de regisseur in het zoekproces. Ook maken we tijd vrij voor labo. Hierin onderzoeken we samen concrete regievragen. We zetten een scène op poten en proberen samen dingen uit. Parallel aan de lessen zet je een eigen mini-regieproject op. We komen in de lessen regelmatig op dit werk terug: we bereiden samen voor, pakken problemen aan en geven elkaar feedback. Het laatste weekend kom je met je spelers ter plaatse en krijg je feedback van je docent. We ronden het tweede jaar af met een gezamenlijk toonmoment van alle regieprojecten. Een regie-festivalletje, quoi.

 

 

DOCENT: Eva De Baets studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is dramadocent bij o.a. HETPALEIS. Ze schrijft en regisseert haar eigen voorstellingen.

 

DATA: 7 zaterdagen, 1 weekend: 21 september, 5 en 19 oktober, 30 november, 14 december,  28 maart, 9-23 en 24 mei 2020  

LOCATIE: ’t Werkhuys, Zegelstraat 4, 2140 Borgerhout

PRIJS: € 515.00 - Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen, € 468.00 - Standaardtarief: dekt de kosten van  je cursus, € 374.00 - Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft

 

INSCHRIJVEN: www.wisper.be