Op zaterdag 30 november 2019 kan je in Theater Malpertuis terecht voor een workshop omtrent Samuel Beckett, de Ierse toneelschrijver die beroemd geworden is met absurdistische stukken als Wachten op Godot en Eindspel. Beide stukken komen die dag aan bod.

 

Van 17u tot 19u ga je in gesprek met een professionele dramaturg en regisseur over Becketts beroemde tragi-komedie Wachten op Godot. De insteek van dit gesprek is de analyse van de tekst en een bespreking van de dramaturgische kenmerken van de tekstpartituur. Hoe moeten we deze tekst lezen en wat leert ons dat over de enscenering?

 

Tussen 19.00u en 20.30u kan je napraten bij een hapje en een drankje.

 

Om 20.30u presenteert regisseur Angelo Vercamp samen met 4 acteurs gedurende een uur fragmenten uit Eindspel. Samen proberen zij voelbaar te maken wat de mechanismen van Becketts schrijfstijl zijn en wat die zeggen over zijn kijk op het theater, het leven tout court en de mens in het bijzonder. Belangrijke keuze is alvast dat Arfeuille gaat werken met liefhebbers en kiest voor het West-Vlaams als voertaal. Gevolgd door een nagesprek.

 

Het is raadzaam, zo niet noodzakelijk, om vooraf beide stukken gelezen te hebben.

 

 

DATA: zaterdag: 30 november 2019

UREN: 17.00u – 22.30u

LOCATIE: Theater Malpertuis, Stationstraat 25, 8700 Tielt

 

PRIJS:

  • Formule 1: Workshop GODOT + EINDSPEL: €35, OD-lid: €25
  • Formule 2: Workshop GODOT + ETEN + EINDSPEL: €45, OD-lid: €35 

 

klik hier om je in te schrijven voor formule 1 

klik hier om je in te schrijven voor formule 2