2-6 augustus, Oostende

(c) Lennert Madou

Van 2 tot en met 6 augustus 2022 organiseert OPENDOEK in samenwerking met Theater aan Zee een workshopweek fysiek theater onder leiding van Kasper Vandenberghe van MOVEDBYMATTER.

 

De workshop is een onderzoek naar de transformatie van lichaam en geest door het hoogtepunt van een feest. ‘The drop’ (climax in de muziek) wordt gebruikt als medium en rode draad. Waar neemt het lichaam het over van de geest en welke conventies zijn er nodig om die climax waar te maken? Kasper Vandenberghe neemt je mee in een fysieke beleving waar feesten domineert.

 

Kasper Vandenberghe is oprichter en artistiek leider van de transdiciplinaire kunstorganisatie MOVEDBYMATTER en creëerde i.s.m Collectif Malunés BITBYBIT dat te zien is op TAZ2022 en geselecteerd werd voor het Theater Festival 2022. Meer info op: www.movedbymatter.com

 

Heb je een passie voor theater?

Ben je minstens 18 jaar?

Ben je acteur, danser, performer of DJ?

Hou je van feesten en geef je jezelf graag over aan de stuwing van de muziek?

Zit het thema ‘loslaten’ in al je aderen en smijt je je altijd helemaal?

 

*Iedereen ouder dan 18 is welkom, ongeacht de leeftijd. Fysieke uithouding is een must maar feestdrang en goesting is essentieel.

 

Data:

2, 3, 4, 5 en 6 augustus workshop van 13:30 tot 17:30

Op 6 augustus om 18u volgt een toonmoment voor publiek.

 

Locatie:

CONSERVATORIUM AAN ZEE - Romestraat 36, 8400 Oostende

 

Prijs:

OPENDOEK-lid: 100 euro

Niet OPENDOEK-lid: 125 euro (incl. lidmaatschap)

OPENDOEK-lid -26: 60 euro

Niet OPENDOEK-lid -26: 85 euro (incl. lidmaatschap)

 

Selectie:

Er worden maximum 25 kandidaten aanvaard dus stuur voor 7 juli een video-opname naar bram.de.win@opendoek.be waarop je een act doet van ongeveer 5 minuten op muziek. Je gebruikt minimum 2 en maximaal 10 zinnen die je uitspreekt, schreeuwt, fluistert… Je ganse lichaam is constant in beeld. Kies zelf hoe je eruit ziet en welke muziek je gebruikt (zorg wel dat je herkenbaar in beeld komt). Ter inspiratie kan je eventueel één van deze thema’s gebruiken: de ontploffing, de ontlading op het hoogtepunt van het feest, fysieke/mentale catharsis…

 

Stageplaats voor regisseurs

Er zijn twee stageplaatsen voor regisseurs in opleiding beschikbaar.

Wil je graag stage lopen bij deze workshop? Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 7 juli naar bram.de.win@opendoek.be
 

Bekijk ook op de website van Theater Aan Zee