Waar ben je naar op zoek?

Speler/bewegers/dansers voor bewegingstheater

Zomerweek bewegingstheater
Een week lang spelen, bewegen en creëren met op het einde een improvisatie toonmoment.
aanbieder is
Regisseur
aanbieder zoekt
Acteur
geplaatst op
21 mei 2024

--- "Bewegingstheater is spelenderwijs wakker worden" ----

Deze zomer duiken we een week lang in een bewegings- en creatiebad waarin we vrij experimenteren met allerlei vormen van bewegingstheater.

Hierbij vertrek je steeds vanuit jezelf: je lichaam dat ademt. Er moet niets, alles mag. Het draait allemaal rond bewust aanwezig zijn en jezelf helemaal durven tonen. Je innerlijke kind en je creatieve zelf bevrijden, wakker maken.

Bewegingstheater is improviseren vanuit/met het lichaam in verbinding met jezelf, de ander en het moment. Al doende dingen ontdekken vanuit nieuwsgierigheid, openheid en verwondering. Samenspel is de sleutel. Een spel vol verbinding.

Samen ontdekken we hoe mooie theatrale scènes uit het niets ontstaan via allerlei spelopdrachten. Er is geen goed of fout, enkel doen en daaruit leren. Het gaat om zien en gezien worden. Vanuit beweging, spel en plezier komen we tot verstilling en verdieping.

In de zomerweek experimenteren we met materialen, beelden, locatie, teksten, thema's, etc. We werken samen aan groepsscènes en scheppen ruimte voor persoonlijke ideeën. Het is een co-creatieve week waarbij je ruimte krijgt om te spelen, creëren en bewegen.

We eindigen met een bewegingsimprovisatie voor live publiek. Een deelmoment waarin we ons speelse onderzoek van die week gewoon verder zetten.

VOOR WIE
Iedereen die zin heeft om te verdiepen in zichzelf en bewegingstheater, een expressie vorm tussen theater, dans en performance. Het is een open level waar we vertrekken vanuit ieders kunnen en kennen van dat moment.

WANNEER
Een zomerweek 12 tem 16 augustus

PRIJS
Early bird: € 345 (tem 31 mei)

Regular bird: € 375 (vanaf 1 juni)

Koppelkorting: extra 20euro korting, als je voor 1juni inschrijft met twee!

MEER INFO & INSCHRIJVEN
via: https://forms.gle/juUhXBKQx9p3fRrP9


KUNSTENAAR/FACILITATOR

Katrijn De Cooman - afgestudeerd aan Toneelacademie Maastricht en KASK - is een veelzijdige theatermaker die creëert en faciliteert bij allerhande organisaties zoals o.a. Kopergietery, Platform K, Veerman, NTGent, Schouwburg Kortrijk, Odisee Hogeschool, Wisper, Victoria Deluxe én actrice/performer die speelt in in verschillende korftilms en theaterstukken zoals ‘I forgot’ (Oksana Sankova) en ‘De pest! aan mij’ (O’Kontreir). Ze is voornamelijk actief binnen haar eigen gezelschap Collectief Elan(d) een performerscollectief dat de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Na ‘In between spaces’, ‘Loving is Allowed’ en ‘I think we need to talk’ ontwikkelt ze nu haar eerste solo ‘RauwRouw’ onder het collectief en tourt ze met ‘Danseling’. Daarnaast werkt ze graag met diverse groepen rond bewegingstheater. Elke uitwisseling is een onderdeel van haar artistieke praktijk. Ze vertrekt vanuit haar fascinatie voor de mens als groepsdier, ruimte en materiaal. Als facilitator wil ze een veilige ruimte scheppen waarbinnen iedereen zich vrij voelt. Vrij in beweging, creatie en connectie met anderen.

Reageren

Meer zoekertjes

Acteur (m, 28-40 jr)

Voor stuk met kleine cast
Lees meer
aanbieder is
Regisseur
aanbieder zoekt
Acteur
geplaatst op
22 mei 2024

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!