Waar ben je naar op zoek?

Stageoutfits
© Joel Benguigui

Stageoutfits

Waar

Zinnema, Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht

Wanneer

7 zaterdagen: 2 + 9 + 16 + 30 september, 14 + 21 + 28 oktober
10:00 > 13:00
aansluitend mogelijkheid om zelfstandig door te werken tot 15:00

Toonmoment: 10 november

Prijzen

Standaard tarief - € 180,00
OPENDOEK-lid - € 170,00

Docent

Lena Mariën & Jan Wallyn

Upcycle je eigen stageoutfit!

Ben jij op zoek naar een outfit voor je experimentele danssolo over aardbeienteelt, een gewaad voor je intimistische electro-muziekact, of wil je gewoon graag eens een kostuum maken? In deze workshop werk je aan een volledige look die bij jou en/of je performance past.

Lena Mariën leert je de kneepjes van het vak en begeleidt je met het ontwerpen van je eigen silhouet. Beginnende van bestaande kleding, naaien, verven of vullen we het textiel tot we tot een eigen kostuum komen. Als het kostuum bijna af is, helpt Make-Up Artist (MUA) Jan Wallyn je creatie tot leven te brengen tijdens een sessie stage make-up. Het eindresultaat wordt getoond tijdens een défilé in het café van Zinnema. Zinnema voorziet een basis aan materialen om mee te werken en vanuit te beginnen. Als je wilt werken met zijden stoffen, bladgoud, bontkragen of rookbommen, dan doe je er goed aan een extra budget te voorzien.

Docententeam:
Lena studeerde textielontwerp aan het KASK in Gent. Daar ontwikkelde ze een grote gevoeligheid voor materialen, texturen en hun kwaliteiten. Momenteel volgt ze een Masteropleiding theaterkostuum aan de academie van Antwerpen. Jan Wallyn is afgestudeerd aan MAKE UP FOR EVER Academy Brussels in 2011 en sindsdien werkt hij als makeup-artiest voor theater, film en mode. Met zijn electropop band WALLYN creëren ze een queer-utopie waar make-up en zelfexpressie centraal staan.

Max. 10 deelnemers

In samenwerking met Zinnema

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!