Waar ben je naar op zoek?

2022 SOW Niemandsland Anna Borodikhina c  3
© Isaac Ponseele

Slam Poetry

 
Waar

Noordpoort, Dambruggestraat 336, 2060 Antwerpen

Wanneer

6 maandagen: 13 + 20 + 27 november,
4 + 11 + 18 december
19:30 > 22:00

Prijzen

Standaard - € 125,00

Docent

Anna Borodikhina

Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees gehoord hebben? Integendeel. In deze cursus leer je slam poetry kennen als verbindingsmiddel tussen jezelf en je publiek.

Een zelfgeschreven tekst, een podium en een handvol minuten: meer heeft een slam poet niet nodig om zijn publiek te raken. De afwezigheid van vormelijke en inhoudelijke vereisten geeft je als artiest een nagenoeg volledige vrijheid, maar maakt de opgave tegelijk ook moeilijk. Hoe begin je aan een tekst wanneer de mogelijkheden eindeloos zijn? Probeer je vooral een sfeer op te roepen of ga je voor storytelling? Ga je voor ritme en klank of voor woordspelingen? Of wil je vooral zo treffend mogelijk een boodschap overbrengen?

i.s.m. WISPER

Meer cursussen

2023 Theaterbib 4

Door het bos van de Theaterbib

Volwassenen
woensdag 29 november 2023
Tekst
Een groep wordt gevormd en is klaar voor een nieuwe voorstelling. Alles staat of valt met de keuze van een geschikt stuk … Maar hoe pakken we dit nu het beste aan?
Lees meer
LJF22 Workshop Schrijven 15

Schrijven en vertellen

Volwassenen
9 december 2023 en 10 december 2023
Tekst
Schrijf je graag en vloeien de beelden als verhalen uit je pen? Ben je benieuwd hoe die verhalen klinken wanneer je ze vertelt voor luisterende oren? Hoe de woorden weer beelden worden in ...
Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!