Waar ben je naar op zoek?

20230123 Zippo Kunst en Geest Westerlo 18
© Johan Wynants

Lichttechniek en -ontwerp

Waar

Muziekcentrum De Bijloke, Bijlokekaai 7, 9000 Gent

Wanneer

3 donderdagen: 5 + 26 oktober, 2 november
10:00 > 17:00

Prijzen

Standaard - € 200,00

Docent

Glen D’Haenens

Aan de hand van een reëel praktijkvoorbeeld verkennen we het proces van een lichtontwerp. We beginnen bij het begin, met de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, altijd met de artistieke toepassingen in het achterhoofd. De theorie wordt meteen aan de praktijk gelinkt.

Enkele lichtontwerpen worden besproken en tot in detail geanalyseerd. Aan de hand van foto’s van het resultaat tonen we hoe deze werden gecreëerd. Vervolgens krijgen we een decorplan en de ‘wensen van een regisseur’ en werken we samen aan het lichtontwerp voor een fictieve voorstelling. We bespreken elkaars voorstellen en werken een definitief plan uit. Dit plan wordt hierna in de praktijk uitgevoerd, geïnstalleerd, bekabeld en gericht. Hierbij besteden we aandacht aan werkmethodes en handige tips en tricks voor veilig werken en het efficiënt gebruik van armaturen.

Deze cursus start bij de absolute basis van licht en belichting. Daarna graven we dieper, zodat de cursus geschikt is voor beginners, maar ook voor mensen die al iets langer met belichting bezig zijn en hun kennis willen opfrissen en verdiepen.

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!