Waar ben je naar op zoek?

LJF22 De Felomstreden Kroon Van Edward II Overdatum 20
© Lisa Renders

Landjuweelfestival Workshops

Waar

Diverse locaties, 8000 Brugge

Wanneer

Van zaterdag 28 t/m dinsdag 31 oktober

Prijzen

Standaard - € 60,00
OPENDOEK-lid - € 48,00
Deelname + lidmaatschap - € 55,00

Docent

Gijs De Corte

Voor jongeren vanaf 15 tot 24 jaar.

Ontdek het Landjuweelfestival door een andere bril

Vier dagen lang word je ondergedompeld in theater in al zijn diversiteit – zoals het programma van het Landjuweelfestival 2023 ons onomwonden toont. Volg een theaterworkshop om je eigen spel te verrijken, grijp je kans op het toonmoment, experimenteer in een cosplayshop, ontdek de stad via een stadsspel, ontmoet andere gezelschappen en ga samen theatervoorstellingen bekijken. Bovendien krijg je eten en mag je overnachten in Jeugdhostel Snuffel net als alle deelnemers aan het festival.

Het Landjuweelfestival geeft jongerentheatergroepen de kans om het festival op een unieke wijze te beleven. Gezelschappen die zich kandidaat hadden gesteld voor een jurybezoek, kunnen zich gratis aanmelden voor een onvergetelijke vierdaagse. Maar ook jongeren uit de buurt kunnen zich inschrijven voor het dagprogramma.

Docent Gijs De Corte (Gent, 19 juni 1999) behaalde zijn Bachelor Acteren aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en is regelmatig te zien in theatervoorstellingen zoals Onze Kersentuin van Karavaan en Makershuis Alkmaar en in de jeugdvoorstelling Liegebeesten van Theater Sonnevanck die dit jaar werd hernomen. In 2021 bracht hij zijn eigen voorstelling In het breken op het Fringe Festival van Amsterdam. Ook op het scherm acteert Gijs in verschillende series, waaronder Bathroom Stories, Dansaertvlamingen en onlangs in de prestigieuze near-fiction serie Arcadia.

Kansentarief aan te vragen via vorming@opendoek.be.

Meer cursussen

20221212 AGEonstAGEcursus 32

Proeven van acteren 55+

AGE on stAGE
Vanaf 22 september 2023
Spel
Ben je altijd de leukste thuis, maar wil je ook eens ergens anders de leukste zijn? De workshop ‘Proeven van acteren’ voor senioren biedt de gelegenheid bij uitstek!
Lees meer
Komedieweekend

Komedieweekend

Volwassenen
zaterdag 23 september 2023
Weekend
Heb je zin om (nog) wat komische ervaring op te doen, bijvoorbeeld voor de volgende dijenkletser van jouw toneelkring? Hoe maak je een scène of een personage komisch? Welke verschillende ...
Lees meer
Food For Laughs 2022 - Revue

De ernst van komedie

Volwassenen
Vanaf 11 september 2023
Spel
Genres als boulevard- en deurenkomedie, farce en vaudeville zijn nog steeds onmiskenbaar populair bij veel theatergezelschappen en hun publiek. Ze worden vaak omschreven als het ‘lichtere’ ...
Lees meer

Ontvang alle info en updates over de theaterwereld via onze nieuwsbrief!