Corona krijgt de passie niet klein!

De grote theater recyclage
De grote theater recyclage

In oktober, toen de 2de lockdown een feit was, deden we een oproep om creatief bezig te blijven, weliswaar binnen je eigen sociale bubbel en bij uitbreiding online iedereen die je lief is. Volgende gezelschappen gingen op onze oproep in en stuurden ons een video.

Zo laten ze zien aan de talrijke theaterliefhebbers die Vlaanderen en Brussel rijk is dat corona hun passie niet klein krijgt!  

Klik op de titel om de video af te spelen:

Gulden Toren Gistel: boer zkt hemel

"Als de werkelijkheid te zwaar of te onaangenaam is om te dragen, sluit dan even de ogen, denk terug aan alle positieve theaterherinneringen uit je leven en richt je blik op de toekomst, die ongetwijfeld veel warmer zal zijn dan het kille 2020."
 

Hoogspanning Beerse: Een heel kip 

 

Explosief: Sinterklaas in quarantaine

"Acteren, zingen, verhalen vertellen... Het moet niet altijd op een podium gebeuren. Er zijn mogelijkheden genoeg. Sinds corona hebben we de digitale weg gevonden naar ons publiek. En het mooie is: onze online mini-voorstellingen zijn gratis."
 

Hoger Op Aalst: Teaser Joris & Jorien

"Deze crisis is het moment om nieuwe toneelteksten te zoeken en te lezen zodat we na deze crisis met kwalitatief goede stukken weer de planken op kunnen. En wie niet kan wachten: acteurs prachtige toneelstukken laten voorlezen en dit opnemen om daarna online beschikbaar te stellen voor jullie publiek, zo komt er toch nog wat in het laatje."   

 

Toneelkring Intermezzo

"We willen ons blijven verbinden met ons publiek o.a. via sociale media. Zo hebben we een online quiz georganiseerd waarbij men prijzen kon winnen van lokale handelaren die we op deze manier ook in de kijker konden zetten." 

 

Bart Klingele: clownesk intermezzo

"Vergeten stukjes kunnen plots, op een later tijdstip terug waardevol zijn." 

 

La barraca

"We hebben onze medewerkers gevraagd om creatieve coronaproofe ideeën te spuien. Van improvisatie over monologen tot locatietheater... We merkten gelukkig snel dat de creativiteit en goesting niet in lockdown zaten! Ons advies: benut deze periode als een kans om out-of-the-box te denken en misschien eens die dingen te overwegen waaraan je tijdens een normaal seizoen zelfs nooit zou denken!"