Stel jouw vereniging kandidaat

Jouw theatervoorstelling in het buitenland brengen? Dat klinkt misschien als een leuke droom, maar het hoeft niet bij dromen te blijven! Elke twee jaar organiseert AITA/IATA, de internationale organisatie voor theater in de vrije tijd, het International Amateur Theatre Festival.

 

Van 19 tot 25 juni 2023 vindt dit festival plaats in Debrecen, Hongarije. Een unieke kans om met jouw gezelschap naar het buitenland te reizen en theaterliefhebbers uit andere landen te ontmoeten. 

Zin om dit avontuur aan te gaan? 

Stel jouw voorstelling dan voor 31 oktober kandidaat! Je voorstelling moet aan enkele voorwaarden voldoen: 

  • De voorstelling mag maximaal 60 minuten duren
  • Het genre en de stijl is volledig vrij: experimenteel of traditioneel, klassiek of modern, een bestaande tekst of een eigen creatie, nationaal of internationaal repertoire, ...
  • Het thema van het festival is 'vrede': Bring Peace and Harmony to the World. Je bent niet verplicht om hierrond te werken. Voorstellingen die in dit thema passen, hebben wel een troef. 

 

De Vlaamse overheid ondersteunt dergelijke internationale ontmoetingen. Via de subsidie 'Reistoelagen voor deelname aan een internationaal project' komen zij tussen in de reiskosten. Zit je toch nog met vragen naar haalbaarheid of speelt enige koudwatervrees je parten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via secretariaat@opendoek.be


aanmelden