En krijg een gratis 'opstartbox'

Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuw theaterseizoen! We adviseren de gezelschappen om - ook al zijn er misschien in deze coronatijden nog heel wat onduidelijkheden over het komende theaterseizoen - hun lidmaatschap te vernieuwen.

 

Voor amper 62 euro kan een gezelschap het hele jaar lang blijven genieten van onze ondersteuning en nog veel meer. De andere leden van je gezelschap kan je op elk ander tijdschip lid maken van OPENDOEK. KLik hier om je lid te maken

Er zijn immers heel wat oude vertrouwde voordelen verbonden aan het lidmaatschap. Je leest ze hieronder nog eens. En vanaf dit seizoen zijn er 3 bijkomende voordelen: deelname aan gratis webinars, mogelijkeid van gratis duurzame trajectbegeleiding én korting op een online ticketsysteem.


EXTRA: word je gezelschap voor eind september (opnieuw) lid dan ontvang je gratis een opstartbox van OPENDOEK. Deze opstartbox is gevuld met nuttige hulpmiddelen om je theateractiviteiten veilig opnieuw te starten.

 

Nieuw in 20-21: korting bij online ticketsysteem TicketGang 

Vanaf dit seizoen kunnen onze leden voordelig aansluiten bij TicketGang, een online ticketverkoopsysteem geschikt voor een waaier aan activiteiten en voorstellingen.
 
TicketGang is een onafhankelijk webbedrijf dat in 2008 het eerste online ticketing systeem op de Belgische markt lanceerde. Intussen heeft het bedrijf meer dan 1000 geregistreerde organisatoren waaronder heel wat lokale besturen, culturele centra, sportdiensten en theaters. Via dit systeem kun je als organisator je ticketverkoop volledig en in real time beheren. Dankzij de hoge automatiseringsgraad kan TicketGang de laagste kostprijs garanderen in de Benelux. Daarnaast worden je activiteiten automatisch gedeeld op UiTinVlaanderen, kun je gebruik maken van de gratis scanningapp voor de ticketcontrole en krijg je als lid van OPENDOEK gratis ondersteuning bij het instellen van je verkoopomgeving bij TicketGang (t.w.v. 195 euro). 
 

Nieuw in 20-21: gratis deelname aan webinars

Leden kunnen gratis deelnemen aan drie webinars. 

1. VZW-wetgeving
We verdiepen ons in deze webinar in de vernieuwingen van de  vzw-wetgeving. Ook de jaarlijkse adminstratieve en financiële  verplichtingen komen aan bod. Wil je  meer weten over het verschil tussen een feitelijke vereniging en een vzw? Luk Tas van Scwitch, die socioculturele organisaties ondersteunen bij hun zakelijk beheer, vertelt je er alles over.
 
2. Verzekering
Als vereniging of als individueel lid van OPENDOEK ben je automatisch verzekerd voor verschillende zaken zoals: burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA), rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen. Wat dit nu concreet betekent voor je vereniging kom je te weten in deze webinar gegeven door Filip Van Hoof, Verzekeringen Keersmaeckers KBC.
 
3. Auteursrechten
Of je nu een stuk wil spelen, zelf hebt geschreven, wil herschrijven, …  je moet altijd rekening houden met auteursrechten. De basisprincipes van het auteursrecht komen aan bod in deze webinar. En er is ruimte voor al je vragen. Deze webinar wordt gegeven door Bastiaan Malcorps, coördinator Theaterbib  OPENDOEK

 

Nieuw in 20-21: gratis trajectbegeleiding

Gezelschappen kunnen gratis duurzame trajectbegeleiding op maat aanvragen bestaande uit 30 uur begeleiding on the field en 10 uur voor evaluatie (via speelhetslim).

Elk gezelschap is anders - dat is nu net de rijkdom van ons theaterlandschap. De redenen om in te stappen in zo'n begeleidingstraject, kunnen dan ook heel verscheiden zijn. Het roer omgooien, bijvoorbeeld. Alle neuzen in dezelfde richting zetten. Jezelf productioneel of artistiek een boost bezorgen. Werken aan de organisatie van je gezelschap en de processen vlot krijgen. Voor elk gezelschap is er wat wils, de trajectbegeleiding is maatwerk.

 

Alle VOORDELEN lidmaatschap OPENDOEK op een rijtje

Een team van gespecialiseerde OPENDOEK-medewerkers staan altijd voor je klaar om je theatergezelschap zowel zakelijk, inhoudelijk, communicatief als creatief te ondersteunen.

Dit vertaalt zich in: 

 • gratis repertoireadvies.
 • gratis toegang tot onze Theaterbib met meer dan 15.000 theaterteksten en boeken over theater.
 • gratis theateradvies tijdens een repetitie of voorstelling (via speelhetslim).
 • gratis duurzame trajectbegeleiding op maat bestaande uit 30 uur begeleiding on the field en 10 uur voor evaluatie (via speelhetslim).
 • per kalenderjaar kan je 30 uur coaching aanvragen met een eigen bijdrage van €20 per uur.
 • gratis tijdelijke verzekering occasionele medewerkers (maximum 10 dagen in een seizoen).
 • burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden.
 • korting op online ticketsysteem TicketGang.
 • gratis informatie en advies over alle facetten van theater maken en spelen: vzw-wetgeving,  auteursrechten, vrijwilligerswerk, ... 
 • gratis deelname aan drie webinars: over verzekeringen, auteursrecht en vzw-wetgeving.
 • aankondiging van producties via de theaterkalender op onze website. 
 • korting op auteursrechten SABAM, SACD en DeAuteurs.
 • ondersteuning lokale samenwerking tussen gemeenten en groepen.
 • aanbod gastregisseurs.
 • bijwonen van je voorstelling door een OPENDOEK-regiomedewerker.
 • deelname aan evenementen.
 • huldiging groepsjubileum.
 • uitnodiging voor ontmoetingsdagen.
 • speelkansen op onze eigen festivals en mogelijkheid tot deelname aan (internationale) festivals.
 • tien procent korting op de tekstaankoop bij ALMO.
 • via een maandelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen van OPENDOEK en het liefhebberstheater.
 • vier maal per jaar valt het OPENDOEK-magazine, het enige theatermagazine in Vlaanderen, in je brievenbus.

 

Individueel lidmaatschap

Natuurlijk kan je ook als individu lid worden. Je geniet dan voor amper €12 (€6 voor -26-jarigen) van evenveel voordelen. Enkel het theateradvies en de opstartbox zijn voorbehouden aan gezelschappen. Klik hier voor een overzicht en om je lid te maken. 


Dus twijfel niet en word voor eind september (opnieuw) lid van OPENDOEK. Zo blijf je deel uitmaken van de grootste theaterfamilie van Vlaanderen en Brussel!