Volg de gratis webinars op 18 en 20 januari

Bij de start van dit schooljaar organiseerde OPENDOEK in Sint-Niklaas het project 'Dubbele Bodems’, de opvolger van het succesvolle project ‘Fata Urbana’ uit 2019. Met zowel ‘Fata Urbana’ als ‘Dubbele Bodems’ wil OPENDOEK NT2 docenten de nodige tools in handen geven om via technieken uit theater en vertelkunst creatief aan de slag te gaan met cursisten en zo de Nederlandse taal meer spelenderwijs aan te leren. ‘Fata Urbana’ kaderde in het Landjuweelfestival 2019 in Brussel, ‘Dubbele Bodems’ in dat van 2020 in Sint-Niklaas dat helaas niet kon doorgaan gezien de Coronacrisis.

 

Voor ‘Dubbele Bodems’ werkten vertelkunstenares Veerle Ernalsteen en audiomaker Ilse Cox via proeflessen bij LIGO Waas en Dender, LBC Volwassenonderwijs en een OKAN klas van Heilige Familie in Sint-Niklaas een lespakket uit en bezorgen ze je tijdens twee webinars handvaten zodat je met de persoonlijke verhalen van je cursisten echte podcasts kan maken in de klas. Daarnaast krijg je ook te horen hoe het project verliep in de drie klassen: het hoe en wat, het opzet, wat werkte en wat werkte niet (zo goed).

Elke webinar is afzonderlijk te volgen via Livestorm maar samen vormen ze een geheel. Kan je ze dus allebei volgen? Nog beter! Tijdens de webinars wordt tijd gemaakt voor je vragen en opmerkingen voor Veerle en Ilse. De sessies zijn volledig gratis en worden gefinancierd door OPENDOEK, FEST en Creative Europe.

 

OPGELET: DOOR ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN HEBBEN WE DE DATA VOOR DE WEBINARS MOETEN WIJZIGEN. HIERONDER KAN JE JE INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWE DATA. 

 

Dubbele Bodems Webinar 1 - Is dat echt gebeurd?

(voor NT2-cursisten met een basis en hogere taalvaardigheid)

Met interactieve oefeningen en ijsbrekers de zin en behoefte aanwakkeren om verhalen te vertellen. Persoonlijke verhalen over eender wie of wat: een dode kanarie, waar komt mijn naam vandaan, een moeder verliezen, opgesloten op kantoor, honderd duiven boven Kaboel... Cursisten komen spelenderwijs en op een interactieve manier met een eigen verhaal, luisteren naar elkaars verhalen, vertellen ze door en/of bewerken ze al discussiërend en geven er samen een nieuwe draai aan. De focus ligt op emotie, expressie en opbouw van een verhaal.

 

dinsdag 18 januari 2021 - van 14:00 tot 16:00

Klik hier om je in te schrijven

 

Dubbele Bodems Webinar 2 - De podcast van mijn leven!

(voor NT2-cursisten met een basis en hogere taalvaardigheid)

Samen podcasts beluisteren maar ook zelf creëren. De verhalen die voortkomen uit ‘Is dat echt gebeurd’ vormen de basis voor een eigen luisterverhaal. Maar hoe vertel ik mijn verhaal het best? Hoe maak ik een basic script? Welke geluiden maken het verhaal sterker en hoe voeg ik ze toe? Daarbovenop een hoop tips en tricks om de technische kant op een eenvoudige manier aan te pakken, zonder dure apparatuur of ingewikkelde software. Met een minimum aan materiaal maak en monteer je dus samen met je cursisten geluidsopnames, zo blijft de focus op taal en verhaal. Wie wél graag technischer werkt, krijgt daarvoor uiteraard extra opties en tips mee.

 

donderdag 20 januari 2021 - van 14:00 tot 16:00

Klik hier om je in te schrijven