En gooi niet weg wat goed is!

De grote theater recyclage
De grote theater recyclage

We zijn oktober 2020. Het coronavirus woekert nog steeds. De overheid heeft ons strenge maatregelen en regels opgelegd die ook het amateurtheater in zijn greep houdt. De  gezelschappen die voorzichtig aan het opstarten waren, zakt de moed misschien weer in de schoenen. Kunnen we dan echt geen theater meer maken? Toch wel! OPENDOEK roept je op  om creatief bezig te blijven, weliswaar binnen je eigen sociale bubbel en bij uitbreiding online iedereen die je lief is. Zolang je het maar veilig doet!

 

Corona als inspiratiebron

Sommige voorstellingen werden uitgesteld, anderen volledig geschrapt. Al die uren repeteren lijken nu verloren, al die teksten voor niets geleerd, al die personages terug de kast in. Of misschien toch niet. OPENDOEK moedigt je aan om je harde werk  niet verloren te laten gaan. Om corona niet als een belemmering te zien, maar als een inspiratiebron.

Dus laat andere gezelschappen en spelers zien dat je aan de slag kan blijven met je passie. En inspireer ze om hetzelfde te doen. Laat ons elkaar steunen, er zijn voor elkaar en aan elkaar tonen dat theater leeft!

 

De grote theater recyclage

Ga creatief aan de slag met het materiaal van vorig of komend seizoen en maak een corona-veilig filmpje van 3 tot 5 minuten. Kan dat dan? Jawel!

  • Zit je tegenspeler niet in je sociale bubbel? Wees creatief en gebruik bijvoorbeeld je huisdier als stand-in.
  • Gooi heel je voorstelling door elkaar en maak een korte samenvatting.
  • Breng eindelijk die monoloog waar je zo lang op geoefend hebt.
  • Of misschien is dit de uitgelezen kans om een teaser of promofilmpje in elkaar te boxen voor die voorstelling die al tig keer is uitgesteld.

 

Iedereen doet mee

Maak je iets met nauw fysiek contact? Kies dan enkel mensen uit je gezinsbubbel. 

Of misschien ben je wel handig genoeg om verschillende korte stukken van verschillende spelers te monteren tot een gezamenlijk filmpje van 5 minuten.

 

Maak het je niet té moeilijk

Neem je scène op met je telefoon, camera, gopro, webcam of ander opnameapparatuur en stuur het resultaat naar OPENDOEK. Let wel: zorg ervoor dat het filmpje niet langer is dan 5 minuten.

Je kan je filmpje op drie manieren aan OPENDOEK bezorgen:

  • post het op Facebook met de hashtags: #OPENDOEK #Tochtheater #TheaterRecyclage.
  • stuur je filmpje met WeTransfer naar secretariaat@opendoek.be.
  • stuur je filmpje via messenger naar “OPENDOEK Vlaanderen en Brussel”.

 

OPENDOEK verbindt

Alle inzendingen krijgen een plaats op onze website, samen met een korte bio van jou of je gezelschap en de voorstelling. En we posten of delen je filmpje op onze sociale media. Na de lockdown betrekken we het publiek erbij. Dan kunnen ze stemmen op het filmpje dat hen het meest geraakt, geïnspireerd, doen lachen heeft…

Zo laten we zien aan de talrijke theaterliefhebbers die Vlaanderen en Brussel rijk is dat corona onze passie niet klein krijgt!